Kolding Netavis

Ny gangtunnel med lys og lyd

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nu bliver det endnu mere attraktivt at gå eller cykle en tur langs åen i Kolding midtby. En ny tunnel indvies under Kongebrogade.

Alle er inviteret med til indvielse af den nye innovative tunnel 12. juni, klokken 15, ved krydset Kongebrogade/Ågade. Selve indvielsen foretages af Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget, og Poul Erik Jensen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget. Efterfølgende byder kommunen på en mindre forfriskning, og alle får naturligvis mulighed for at opleve tunnelen.

– Vi regner med at åbne tunnelen for fodgængere og cyklister allerede i begyndelsen af uge 23, men de specielle lyd- og lyseffekter vil man først kunne opleve fra indvielsen, fortæller landskabsarkitekt Thomas Thinghuus, Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Den nye tunnel er udført i stål. Den måler 23 meter i længden og vejer 22 tons. Væggene i tunnelen er guldfarvede med hulmønstre, som forsynes med specialudviklet lys og lyd, der kan tilpasses åens vandstand, tidspunktet på dagen eller specielle begivenheder. På den måde får fodgængeren/cyklisten en helt speciel oplevelse på turen gennem tunnelen.

Lyden i tunnelen er designet og programmeret af studerende fra Sonic College på UC Syd. De unge designere vil selv være tilstede ved indvielsen for at fortælle om deres arbejde med lyden.

I forlængelse af tunnelen er der opført en godt 30 meter lang gang-/cykelbro, som forbindes med den eksisterende bro, hvor man nærmest går på vandet langs brinken af åen.

Med tunnel og gangbro bliver det endnu mere tillokkende at vandre eller cykle en tur langs Kolding Å ad den 4,5 km lange rute fra Marina Syd til ”Blinde Å” i Kolding Ådal. På strækningen er der gennem årene etableret 15 såkaldte åsteder – små åndehuller, hvor man i naturskønne omgivelser kan slappe af, hygge sig, lege og få motion.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel