Kolding Netavis

Ny cykelsti skal stå færdig til jul

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Haderslevvej i Christiansfeld set fra Gildes Ager mod syd. Foto: Kolding Kommune.

En ny cykelsti skal gøre det mere trygt og sikkert at cykle i Christiansfeld.

Cykelstien anlægges på Haderslevvej på strækningen mellem Skolevej og Taps Å og ventes at stå færdig til jul.

BlueKolding er i forvejen i gang med en større renovering af kloaksystemet på strækningen. Det projekt kobler Kolding Kommune sig på, så den nye cykelsti anlægges, mens Haderslevvej alligevel er gravet op.

-Det er på alle måder en smart og billig løsning. Dels undgår vi at skulle forstyrre naboer, trafikanter, m.fl. med mere end én opgravning, dels sparer vi rigtig mange penge på anlægsarbejdet. Men det allerbedste er selvfølgelig, at vi nu får gjort det mere trygt og sikkert at cykle på en trafikeret strækning, hvor der også kører mange skolebørn. Cykelstien kan forhåbentlig få endnu flere til at tage cyklen, forklarer Jakob Ville (V), formand for Plan og Teknik, i en pressemeddelelse.

Cykelsti i begge sider af vejen

Den nye cykelsti bliver en ensrettet cykelsti på begge sider af vejen med kantsten ud mod kørebanen. Arbejdet på den første etape fra Taps Å – Kirke Alle går i gang i slutningen af september. Når den strækning er færdig, anlægges cykelstien mellem Kirke Alle og Skolevej umiddelbart efter.

-Cykelstien anlægges samtidig med kloakrenoveringen. Generne for naboer og trafikanter vil derfor i store træk være de samme som under kloakarbejdet. Her har entreprenøren tidligere informeret naboerne direkte. For trafikanterne på Haderslevvej vil der være skiftende omkørsler, afhængigt af, hvor der arbejdes, og det bliver der selvfølgelig skiltet med, siger projektleder Annette Jørgensen, Kolding Kommune.

Cyklisterne kan undgå omkørsler, hvis de står af cyklen og bruger fortovet til at trække forbi de udgravede områder.

Ny cykelsti i Christiansfeld
Der kommer cykelsti i begge sider af Haderslevvej.

Lidt smallere vej

Pladsen til den nye cykelsti skaffes ved at mindske bredden på kørebanen fra ni til seks meter. De nuværende skillerabatter bevares, men bliver en lille smule smallere. Vejtræerne får i videst mulig omfang lov at blive stående, og de fleste af de eksisterende parkeringsbåse langs vejen bibeholdes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel