Kolding Netavis

Nu kommer stemmeboksen tilbage

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
I stemmeboksen fortællers historier med billeder og lyd, fra helt almindelige menneskers liv i tiden omkring genforeningen. Foto: Museum Kolding.


En stor installation, med form som en stemmeboks, har været på rejse og er nu igen kommet tilbage til Museum Koldings udstillingslokaler i Christiansfeld. I stemmeboksen fortælles historier med billeder og lyd, fra helt almindelige menneskers liv i tiden omkring genforeningen.

Stemmeboksen udgør en installation, hvor man kan høre seks lokale fortællinger – ikke fra store talere eller kendte personer, men fra helt almindelige mennesker.

Gå ind i stemmeboksen, og hør for eksempel Signe Tørsleff fortælle om sit liv med skilsmisse og om, hvordan hun kæmpede for at blive lærerinde, så hun kunne forsørge sig selv og sit barn.

I 2020 rejste Kolding Stadsarkivs bidrag til fejringen af 100 året for genforeningen ”Stemmeboksen” rundt i regionen, og den kom naturligvis også til Christiansfeld. Grundet corona blev fejringen dog ikke helt som forventet, og derfor får besøgende endnu en chance for at opleve stemmeboksen.

Installationsprojektet formidler gennem lyd, lys og billeder historier om helt almindelige mennesker i området omkring Kolding og Haderslev fra 1864 til 1920.

Bag installationsprojektet står Kolding Stadsarkiv og Historie Haderslev. Derudover har Region Syddanmark, Kolding Kommune og Haderslev Kommune støttet projektet økonomisk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel