Kolding Netavis

Moderne daglejere bag kassen i supermarkedet

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Læserbrev af Hanne K. Mathiasen, formand for HK Handel Sydjylland, Skovløbervænget 15, 6800 Varde.

Moderne daglejere er blevet et hit i supermarkederne. Kædebutikkerne ansætter medarbejdere på såkaldte 0-timers-kontakter, der betyder, at deres arbejdstid kun er sikret få uger frem. Pludselig kan arbejdsgiveren halvere arbejdstiden, og så står man altså også kun med en halv indtægt. Hvordan skal man så betale huslejen og elregningen?

Basale rettigheder til bl.a. dagpenge, løn under sygdom og pension bliver også svækket med denne type kontrakter. Det strider imod overenskomsten.

Det kan vi simpelthen ikke acceptere som fagforening for de handelsansatte. Derfor har HK Handel anlagt sag mod Salling Group, hvor cirka halvdelen af alle medarbejdere er ansat på en kontrakt uden fast timetal.

”Jamen, der er sådan en dejlig fleksibilitet i det,” siger de fra arbejdsgivers side. Og ja, det er der nemlig – men primært for dem som arbejdsgivere.

I mit job som formand for de butiksansatte HK’ere i Sydjylland møder jeg først og fremmest medlemmer, der oplever et unødigt pres i hverdagen over denne måde at arbejde på.

Og så undrer arbejdsgiverne sig over, at det er svært at hverve butikspersonale. Jeg må igen opfordre dem til at skabe attraktive job, hvis de vil have flere ansøgere.

At blive moderne daglejer er ingens drømmejob. Ingen ønsker at stå permanent med hatten i hånden for at sikre de nødvendige timer, der skal til for at betale de faste udgifter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *