Kolding Netavis

Lokal erhvervsmand stiller op for Danmarksdemokraterne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
50-årige Michael Mikkelsen stiller op for Danmarksdemokraterne i Sydjyllands Storkreds ved det kommende folketingsvalg. Pressefoto.

Koldingenseren Michael Mikkelsen stiller op for Danmarksdemokraterne i Sydjyllands Storkreds. Han vil give små erhvervsdrivende bedre vilkår, og der skal være lige adgang til basale ydelser for alle.

50-årige Michael Mikkelsen stiller op for Danmarksdemokraterne i Sydjyllands Storkreds ved det kommende folketingsvalg. Han bor sammen med sin kone Stine og deres to børn – en datter på 20 og en søn på 16 – i Kolding, og han arbejder som indkøbschef i produktionsvirksomheden Tricon.

Politik har altid været en stor interesse, og da Danmarksdemokraterne blev en realitet, meldte han sig straks på banen.

-Jeg har interesseret mig for politik, så længe jeg kan huske, og jeg har i mange år haft en drøm om at stille op til Folketinget. Nu opstod det helt rigtige parti, som jeg i den grad er på linje med, så der var ingen tvivl fra min side om, at jeg gerne ville være med på holdet, siger Michael Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Blandt mærkesagerne er et brændende ønske for at forbedre vilkårene for de små erhvervsdrivende i Sydjylland.

-Der er rigtig mange små, personligt stiftede virksomheder, der kæmper hårdt at få enderne til at mødes. Det er for eksempel de lokale kioskejere, mekanikere og små bagerier, som enhver mindre by i yderområderne har brug for, hvis vi vil have noget liv og miljø, og de skal have bedre vilkår og mere fokus politisk, siger Michael Mikkelsen, og pointerer:

-Mange politikere forsøger først og fremmest at udstille hinanden i stedet for at tale om deres egen politik – jeg vil holde fokus på, hvad jeg vil arbejde for. Jeg så gerne, at flere af vores politikere havde erfaringer fra den virkelige verden uden for Christiansborg, og så skal de være ærlige over for befolkningen. Når der bliver foreslået ting, der ikke hænger sammen, vil jeg kalde deres bluff.

Lige adgang til uddannelse

Hvad enten det drejer sig om uddannelse, adgang til lægehjælp eller finansiering af bolig, er der alt efter bopæl forskel på, hvilke muligheder vi som danskere har. Sammen med bedre vilkår for små lokale erhvervsdrivende vil Michael Mikkelsen også kæmpe for, at alle sønderjyder får de samme muligheder og vilkår som folk i storbyerne:

-I dag er der desværre store forskelle på, hvilke muligheder man har, alt efter hvor man har valgt at bo, og sådan skal det ikke være. En lang række ungdoms- og videregående uddannelser er gennem de senere år blevet samlet i nærheden af de større byer, og det begrænser altså alt andet lige adgangen til uddannelse for mange unge mennesker i landdistrikterne, siger Michael Mikkelsen og understreger:

-Uddannelse er blot ét eksempel. Jeg vil være den lokale stemme, der arbejder for, at alle i hele Sydjylland får lige adgang til de mest basale ting, hvor man i dag ofte er bedre stillet, jo tættere man bor på én af de større byer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel