Kolding Netavis

Læge tilbyder ikke mere premium-ordning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Det er ikke længere muligt, at købe et premium-abonnement hos læge Hung Le i Christiansfeld. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Lægen i Christiansfeld tilbyder ikke længere et premium-abonnement.

Det gav røre i starten af dette år, da læge Hung Le i Christiansfeld tilbød sine patienter et premium-abonnement til 799 kroner. Et abonnement for de personer, der ville have ekstra services og kunne betale for dem. Abonnementet kunne f.eks. bruges af den travle person, der havde brug for at få taget en blodprøve på sin arbejdsplads fremfor at køre ned til lægen.

Men det er slut med denne form for abonnement, skriver JydskeVestkysten søndag.

Ordningen er fjernet fra lægens egen hjemmeside. Og praksischef hos Region Syddanmark, Frank Ingemann Jensen, bekræfter over for avisen, at ordningen er lagt i graven:

– Det blev klart, at den slags kan man ikke. Overenskomstparterne har vurderet, at det ikke var i overensstemmelse med overenskomsten, fortæller praksischefen til JydskeVestkysten.

Premium-ordning rejst i Folketinget

SFs Karina Lorentzen fra Kolding rejste sagen i Folketinget, hvor hun bad daværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby om, at tage stilling i sagen om premium-abonnementer. Og her var holdningen klar:

-Som sundhedsminister er jeg optaget af at sikre, at alle borgere har adgang til den bedst mulige behandling i vores sundhedsvæsen. Derfor mener jeg heller ikke, at sundhedsvæsenet kan eller skal dele folk ind i såkaldte A- og B-hold, skrev Ellen Trane Nørby blandt andet i sit svar til Karina Lorentzen.

Og nu er ordningen hos lægen i Christiansfeld altså lagt i graven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *