Kolding Netavis

Kunstner fra Christiansfeld udfordrer Fregatten Jylland

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Leif Kath fra Christiansfeld har skabt ét af værkerne på Fregatten Jylland. Pressefoto.

Fregatten Jylland bliver udfordret af kunstner fra Christiansfeld.

I sommeren 2019 er verdens længste træskib gået nye veje i formidlingen af en af perlerne i Danmarks kulturarv. Nu har Fregatten Jylland inviteret den anerkendte kunstnersammenslutning ’Jylland’ ombord og bedt dens medlemmer om at fortolke det gamle skibs historie i form af nye værker, der supplerer oplevelserne og forståelsen af kulturarven med nye aktuelle indfaldsvinkler.

Ét af værkerne er skabt af kunstneren Leif Kath (f. 1945, red.) bosat i Christiansfeld, som har ladet sig inspirere af fregattens særegne og smukke skibskonstruktion.

Med sine linoleumssnit i sort/hvid ophængt i udstillingsbygningen har han reduceret skibets indre skibskonstruktion til skarpe grafiske linjer og mønstre. Med deltitlen Skitser til den lille bådebygger giver værket mindelser til de legetøjssæt man engang kunne købe med navne som Den lille fysiker, hvor børn kunne prøve kræfter med små fysikeksperimenter. Her omsat til bådebyggeri.

– Vi glæder os meget til at give vores gæster oplevelser ud over det sædvanlige, når vi med kunsten som katalysator beriger besøget på Fregatten Jylland med nye visuelle ud- og indsigter, fortæller udstillingsleder Karen Louise Juhl Christensen i en pressemeddelelse.

’Jylland på Jylland – Kunsten går ombord’ kan opleves frem til 20. oktober på Fregatten Jylland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *