Kolding Netavis

Koldingenser står bag ny form for glaskunst

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Helle Dupont fra Dupont Art fremstiller unikke vægudsmykninger på eget værksted.

Når væggene skal udsmykkes, behøver det nødvendigvis ikke at være i form af et maleri, hvis det står til den koldingensiske glas- og billedkunstner, Helle Dupont. Som noget nyt skaber hun unik glaskunst til vægge.

På blandt andet kunstmesserne, Kunst for alle i København og Eventyrlig Kunstmesse i Bogense, har Helle Dupont vist hendes nye form for glaskunst som har fået mange rosende ord med på vejen fra både private, firmaer og institutioner.

Muligheder for, at få denne form for glaskunst på væggene, er mange. Man kan vælge at erhverve kunstværker, som Helle Dupont selv skaber på en væg af malet træfiner, eller man kan – efter en dialog – få et glaskunstværk efter egen inspiration og til montering direkte på væggen.

– Der er ikke noget i vejen med at udsmykke rummet med et traditionelt maleri. Men det kan være både spændende og nytænkende at føre glaskunsten ind i rummet udsmykket på en baggrund eller placeret direkte på væggen både inde som ude. I alle tilfælde vil der være tale om unika kunst, fortæller Helle Dupont i en pressemeddelelse.

– Kunst skaber rum og identitet, lyder det videre fra Kolding-kunstneren, som startede sin virksomhed, Dupont Art, i 2000. Siden er det blevet til flere udsmykningsopgaver – både ude og inde, og nu håber hun, at hendes nye form for glaskunst også bliver efterspurgt.

Den nye glaskunst kommer til verden i Helle Duponts værksted i landlige omgivelser på Strårupmarkvej mellem Kolding og Sdr. Bjert.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *