Kolding Netavis

Kolding kan godt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Nikolaj Steffenauer (LA). Privatfoto.

Læserbrev af Nikolaj Steffenauer (LA), tidligere organisatorisk landsformand, Vestervænget 1a, 6000 Kolding.

I Liberal Alliance har vi haft den frækhed at køre en kampagne, der hedder “Du kan godt” – noget der faldt mange venstreorienterede for brystet, da vi tillader os at mene, at alle mennesker har ressourcer og at alle mennesker har noget at byde ind med. I forskellig grad naturligvis.

Det var en kampagne, der virkelig satte fokus på de forskellige måder, man i dansk politik ser på mennesker, og hvad statens rolle er i disse menneskers liv.

I Liberal Alliance tror vi på, at individet kan en masse. Sat fri, vil det blomstre til gavn for det fællesskab, vi har i samfundet.

Derfor falder det naturligt at sige til Kolding: Kolding, DU kan godt.

Her mener jeg i høj grad, at Koldings erhvervsliv kan. I mine snakke og generelle kontakt med erhvervsdrivende i Kolding, bliver jeg mødt af en overvældende mængde af virksomheder, der kan og vil. Dygtige ildsjæle, kompetente fagfolk og driftige iværksættere.

Disse virksomheder oplever desværre alt for tit, at det er vanskeligt at drive virksomhed i Kolding.

Ansøgninger der er længe om at blive behandlet, anmodninger der siges nej til – eller blot alle de bureaukratiske regler der er fra statens side.

Vi må aldrig glemme, at virksomhederne er dem, der skaber hele grundlaget for vores velfærdssamfund og gode jobs til alle de dygtige medarbejdere, de beskæftiger.

Kolding Kommune gør sit for at sikre erhvervsvenlighed, og er bestemt ikke den værste i Danmark, men jeg tør drømme og håbe på endnu mere – jeg tør drømme om, at vi bringer. Kolding i toppen af kommunerne i erhvervsvenlighed. Det fortjener Kolding.

Så hvis virksomhederne er i verdensklasse, medarbejderne er fantastiske, og kommunen forsøger, hvad skal vi så ændre? Hvordan opnår vi drømmen?

Det kan være fluffy og uambitiøst at sige, at man vil være bedre og drømme uden en plan.

Derfor vil jeg påbegynde arbejdet med at lave en liberal vision for erhvervsvenlighed i Kolding. Sammen med virksomhederne og fremlægge den før næste kommunalvalg i 2025.

Det fortjener Kolding, hvis vi ikke skal halte bagud for de øvrige byer i trekantområdet. Og Kolding… Vi kan godt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel