Kolding Netavis

Kolding Havn investerer i nyt anlæg

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kolding Havn invisterer 12 millioner kroner i et nyt topmoderne anlæg til genbrug af metaller. Foto: Kolding Havn.

Kolding Havn bliver en stadig mere grøn havn, og nu investerer havnen 12 millioner kroner i et nyt topmoderne anlæg til genbrug af metaller.

Havnen styrker dermed sin position som en af de førende havne i recycling af metaller. Anlægget vil derudover stort set fjerne alle gener i form af støj og støv fra og på havnen.

Kolding Havn er i dag en topmoderne havn, hvor håndtering og genbrug af metaller er en naturlig og integreret del af havnens virksomhed. Allerede i dag er der global mangel på jernmalm, og ikke mindst derfor er Kolding Havns ekspertise i håndtering af genbrugsmetal en vigtig kompetence for fremtiden.

Mindre gener for naboerne

Med den nye investering på 12 millioner kroner i et såkaldt omni-anlæg styrker havnen sin position som førende på området, og samtidig mindskes eventuelle gener for havnes naboer.

– Kolding kommune satser på cirkulær økonomi som et strategisk fokusområde, og her bidrager Kolding Havn med en vigtig indsats. Byggeriet af det nye anlæg er en væsentlig satsning på det, havnen allerede er førende indenfor. Havnens virksomheder løser en vigtig samfundsmæssig opgave, når de håndterer genbrugsmetallet, men det er samtidig også en rigtig god forretning for både havnen og Kolding. Med det nye anlæg forbedrer vi tillige forholdet til vores naboer, siger bestyrelsesformand Tobias K. J. Jørgensen i en pressemeddelelse.

Byggeriet har været undervejs i flere år, men er blevet forsinket af arbejdet med at få alle relevante godkendelser på plads. Det glæder havnens direktør, at der nu er udsigt til at byggeriet kan komme i gang:

– Kolding Havn og Kolding by skal fungere side om side. Derfor bestræber vi os på Kolding Havn for at være verdens bedste nabo. Når jeg hører, at genbrugsmetallet generer nogle af vores naboer, bliver jeg derfor oprigtigt ked af det, siger havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen og fortsætter:

– Vi har arbejdet på at finde en god og holdbar løsning siden 2017, men det er først nu, det ser ud til at lykkes. Når det nye byggeri står færdigt, får vi mulighed for at håndtere metallet helt inde midt på sydhavnen på en aflukket plads med høj afskærmning. Støv vil under ingen omstændigheder komme i kontakt med byens borgere, ligesom problemerne med støj vil blive reduceret væsentligt, hvis de da ikke forsvinder helt.

Byggeriet ventes at stå klar til brug i 2021.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *