Kolding Netavis

Køber 34.000 kvadratmeter logistik- og kontorbygninger

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Lemvigh-Müller har købt sit administrationscenter og centrallager af ejendommens ejer. Nu skal lagerdelen udvides betydeligt. Pressefoto.

Stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller A/S har besluttet at købe sit logistik- og administrationscenter i Kolding fra den nuværende ejer i forbindelse med en kommende betydelig udvidelse af virksomhedens automatiserede centrallager.

Virksomheden står overfor en stor logistikinvestering i et moderne, automatiseret højlager ved siden af Lemvigh-Müllers eksisterende, lejede faciliteter på Nordager i den nordlige udkant af Kolding.

Det giver derfor god mening at sikre ejendommens fremtidige tilgængelighed, da den vil udgøre rygraden i virksomhedens distribution af tekniske varer i de kommende år. Dette bekræftes af Lemvigh-Müllers CEO, Christian Søgaard-Christensen.

-Vi stræber konstant efter at kunne tilbyde effektive og avancerede løsninger til vores kunder. Derfor foretager vi nu betydelige investeringer i fremtidens logistikløsninger og en markant udvidelse af vores faciliteter. I den sammenhæng vurderer vi, at vi selv er den rette ejer af ejendommen i fremtiden, fortæller han i en pressemeddelelse.

Lokalplan på plads i Kolding

Sidste år ændrede Kolding Kommunes byråd lokalplanen, så der nu er mulighed for at opføre et højlager på den ca. 135.000 kvm. store grund på Nordager. Dette skaber de rette rammer for moderne logistikvirksomhed på adressen, hvor Lemvigh-Müller allerede har en væsentlig del af sine aktiviteter.

-Vi har haft en positiv og konstruktiv dialog med Kolding Kommunes byråd og forvaltning gennem hele processen. Derfor er vi overbeviste om, at Kolding er det rette sted at udvide vores aktiviteter, siger Christian Søgaard-Christensen.

Byggestart i år eller næste år

Christian forventer, at arbejdet med at klargøre grunden til byggeri vil begynde allerede i sommer. Når det nye logistikcenter er færdigt, forventer Lemvigh-Müller at tilføje ca. 24.000 kvm. og omkring 150 ansatte til de cirka 450, som virksomheden i forvejen beskæftiger i Kolding.

Lemvigh-Müller overtager bygningerne og grunden den 1. juli.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel