Kolding Netavis

Klumme: Udvid ligestillingskampen – Fra køn til inklusion

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vibeke Henriksen. Privatfoto.

Klumme af forfatter og klummeskribent, Vibeke Henriksen, Kolding.

Den 8.marts – kvindernes internationale kampdag – bør ikke længere være kun et spørgsmål om køn og ligestilling mellem kønnene.

Den moderne feminisme bør lægge op til et langt mere inkluderende samfund, hvor man tænker faktorer ind som seksualitet og funktionsevne, så den internationale dag –kvindernes kampdag, bliver afløst af at kunne ramme en meget bredere ligestilling end der ses i dag.

Da ligestillingskampen mellem kønnene er for unuanceret – i et samfund, hvor der også er nonbinære som hverken identificerer sig som mand eller kvinde, men som også skal kunne rummes i et moderne samfund og have samme krav på ligestilling i samfundets forhold og velfærd.

Derfor bør man gøre op med ligestillingens kampen mellem kønnene, og have et meget større fokus på, at den svagtseende, den blinde, kørestolsbrugeren, eller den nonbinære kan tiltræde de samme stillinger som den såkaldt “almindelige” person. Det er for mig, mærkbart, hvor sjældent det f.eks. er at se en blind i en chefstilling.

For mig handler det om, at skabe et samfund, hvor alle har lige muligheder for at fuldføre deres potentiale og bidrage positivt til samfundet, uanset deres køn, seksualitet, etnicitet eller fysiske evner. Ligestilling handler ikke kun om mænd og kvinder, men om at sikre lige rettigheder og muligheder for alle uanset hvem de er.

Derfor er det vigtigt at tage et skridt væk fra kampen mellem kønnene og i stedet fokusere på reel ligestilling for alle. På den måde sikrer man, at alle mennesker uanset køn, handicap eller identitet har lige muligheder for at opnå succes og indflydelse i samfundet.

Det er for mig vigtigere, at skabe et inkluderende og retfærdigt samfund, hvor alle har lige adgang til lige muligheder. Ved at fokusere på mangfoldighed og inklusion fremfor traditionelle kønskampagner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel