Kolding Netavis

Klumme: Kolding – en spøgelsesby

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vibeke Henriksen. Privatfoto.

Klumme af forfatter og klummeskribent, Vibeke Henriksen, Kolding.

Min ældste datter og jeg startede vores vinterferie i Koldings gågade, hvor vi ikke har været i en rum tid. Og lad mig fortælle dig, det var temmelig chokerende.

Det var en øde atmosfære at gå rundt i byen, mennesketomt, og vi blev mødt med lukkede butikker, og ophørsudsalg.

Det gav et lille stik i hjertet at se, for hver eneste tomme butik er et vidne om, at der engang har været noget smukt, noget levende, og for nogle butiksindehaver en drøm om noget større, at have sit eget og få skabt økonomisk vækst for sig selv og i høj grad for bylivet.

Udover, at det både var et trist og tomt indblik at få af gadebilledet i hjertet af Kolding, så var der heller ikke noget håb at finde, der var ingen skilte med ”Her åbner”. Havde det nu bare været tilfældet, så havde jeg nok haft et håb om noget større og bedre som venter lige rundt om hjørnet. Men nej, desværre. Det var bare tomt, og da vi drak vores kaffe på en åben café, kunne vi høre at emnet ved de andre borde også fyldte for dem.

Det er en deprimerende udvikling vores midtby har taget, og man kan faktisk ikke lade være med at blive irriteret over, at vores politikere ikke har formået at vende skuden for byen, for det er jo et faktum, at byen har været i krise i mange år efterhånden. Det er trods alt mange af de samme politikere, som sidder der, år efter år, og derved jo netop har fingrene i bolledejen og burde kunne give byen en saltvandsindsprøjtning med indspark fra butiksindehaverne.

Jeg må indrømme, at jeg blev lidt træt af det, da min telefon bippede med en påmindelse om parkeringens udløb og at vi nu skulle tage stilling til om vi skulle køre hjemover, eller om vi skulle shoppe videre eller tage en frokost et sted og bare sætte parkeringsskiven på ny.

Det er selvfølgelig i småtingsafdelingen, men når man nu har en midtby som lider, så er alle råd dyre og kunder og turister burde bydes velkommen, i stedet for at blive mødt af truslen om p-afgifter som straf for rent faktisk at forsøge at lægge penge hos de lokale butikker.

Jeg er klart en fortaler for, at vi skaber en positiv oplevelse for både kunder og turister, så de har lyst til at vende tilbage til Kolding og støtte byens butikker og virksomheder.

Ved at tilbyde gode parkeringsmuligheder og at man gør al parkering gratis i byen, få opsat bedre parkeringsskiltning, som anviser parkering til vores forretninger, så vores turister har nemt ved at finde de store parkeringspladser, som kan anvendes.

Evt. om man kunne gøre erhvervslejemål billigere i byen og gøre Kolding midtby til et endnu større samlingspunkt for turisme, familiearrangementer og at vi får skabt et levende og mere attraktivt miljø i midtbyen, så vi forhåbentlig kan få flere til at bruge deres tid og penge i Kolding.

Uanset så har Kolding brug for nye løsninger for internethandlen forsvinder næppe igen – og vi er osse skyldige; det ér jo nemt og bekvemt og evt. porto er trods alt stadig billigere end en p-afgift for at handle lokalt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel