Kolding Netavis

Her vil Pierre Legarth opføre 80 nye boliger

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Iværksætteren og ejendomsmanden Pierre Legarth, Kolding, har via selskabet Pierre Ejendomme A/S købt den sidste storparcel på Kløvkærgrunden i Seest. Her skal der opføres 80 private boliger.

Hermed er samtlige storparceller solgt i den nye bydel, hvis kendetegn bliver bæredygtigt byggeri og arkitektonisk nytænkning.

Storparcellen på 38.765 kvadratmeter har været udbudt til salg. Tirsdag den 29. maj, kl. 12, udløb fristen. Pierre Ejendomme A/S var den eneste, som havde budt. Selskabet køber parcellen til den udbudte mindsteprisen på 15,2 mio. kr. Herfra skal trækkes tre mio. kr., som selskabet kan bruge til flytning af jord på storparcellen, hvor en del af arealet har en lidt ustabil jordbund, der er svær at bygge på.

– Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme i gang med projektet. Beliggenheden for en ny bydel i Kolding kan simpelthen ikke blive bedre. Det er virkelig et hotspot, siger Pierre Legarth i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Klyngehuse i to etager

Planen er opføre 80 boliger i form af klyngehuse i to etager i kvarteret, som får navnet Stjerne Parken Kolding. Halvdelen af boligerne bliver ejerlejligheder, resten udlejningsboliger til Pierre Ejendommes egen portefølje. Materialerne vil være tegl, træ og andre naturmaterialer, som falder fint ind i det naturskønne område.

– Netop fordi omgivelserne er så smukke, kommer der også stor fokus på beboernes udeliv i form af rummelige terrasser og altaner, grønne arealer, små kælkebakker, osv, oplyser Pierre Legarth.

Godt og varieret miks af boliger

Borgmester Jørn Pedersen glæder sig over, at der med salget af storparcellen til Pierre Legarth for alvor kommer gang i udviklingen af området, som blev ramt af fyrværkerikatastrofen i 2004.

– Vi mangler boliger i Kolding. Det kan opførelsen af 80 private boliger på Kløvkærgrunden være med til at afhjælpe. I forvejen har Lejerbo og AAB hver købt hver en storparcel til almene boliger. Sammenlagt får vi med de nye private boliger et godt og varieret miks af boliger i vores nye bydel. Og så glæder jeg mig selvfølgelig også rigtig meget til, at der igen kommer liv i det område, som blev ramt af den frygtelige fyrværkeribrand, siger Jørn Pedersen.

Med salget af storparcellen til Pierre Ejendomme A/S er al jord på Kløvkærgrunden solgt. Lejerbo er i fuld gang med at opføre 35 almene familieboliger, mens AAB har købt en storparcel til etagebyggeri.

Forventet indflytning i 2020

Pierre Ejendomme A/S havde faktisk tidligere købt en del af den nyerhvervede storparcel på Kløvkærgrunden, men den handel valgte selskabet at lade gå tilbage i maj 2016 på grund af usikkerhed om jordbundsforholdene, som på en del af arealet krævede dyr pælefundering. Nu køber selskabet de samme områder plus yderligere et stykke jord på Kløvkærgrunden.

Siden 2016, har kommunen lavet en række supplerende undersøgelser af jordbundsforholdene. Tre mindre parceller er slået sammen til én stor parcel, så bygherren bedre kan flytte rundt på byggefelterne og på den måde undgå de områder, hvor funderingen er en udfordring. Og endelig bliver der trukket et beløb på tre mio. kr. fra købssummen, som køberen kan bruge til flytning af jord.

Før byggeriet kan komme i gang, skal der nu laves en lokalplan, området skal byggemodnes, osv.

– Fra kommunens side nedsætter vi snarest en tværfaglig taskforce og sætter os sammen med Pierre Ejendomme A/S for at lave en plan for det videre forløb, så projektet kan komme i gang så hurtigt som muligt, oplyser teamkoordinator Lone Marie Kristensen fra afdelingen Strategisk Vækst.

Pierre Legarth håber, at de første beboere kan flytte ind i Stjerne Parken i 2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel