Kolding Netavis

Infomøde om ny omfartsvej

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Grafisk fremstilling af den nye omfartsvej set fra Fynsvej med krydset ved Birkemosevej i forgrunden. Foto: Kolding Kommune.

Nu kan du blive lidt klogere på den nye omfartsvej nord om Nørre Bjert, som byrådet gerne vil have anlagt.

Lokalrådet Nr. Bjert, Strandhuse og Drejens inviterer sammen med Kolding Kommune til informationsmøde.

Byrådet har sat 41 mio. kr. af til investeringer i bosætning og attraktive byggegrunde i Kolding Nord fra 2023 og frem. En vigtig del af udviklingsplanerne er etablering af den nye omfartsvej, som skal aflaste trafikken gennem Nørre Bjert og styrke mulighederne for byudvikling og boligbyggeri i Kolding Nord.

Omfartsvejen skal efter planen gå i en næsten lige linje fra Fynsvej til Nr. Bjertvej – en strækning på 2,6 km. Vejen kan laves i etaper. Hvornår og i hvilken rækkefølge de enkelte dele af omfartsvejen skal gennemføres er ikke besluttet endnu. Anlægsarbejdet kan tidligst gå i gang i 2024.

På mødet vil lokalrådets formand Jan Faldt Bentsen og formand for Plan og Teknik, Jakob Ville (V), byde velkommen. Herefter vil fagmedarbejdere fra kommunen sammen med rådgiverne fra COWI præsentere forslaget til en ny omfartsvej, og de planer der ligger til grund for det store projekt. Der bliver naturligvis også mulighed for at stille spørgsmål.

Kolding Kommune har netop sendt en omfattende rapport, som analyserer konsekvenserne for miljøet, i høring sammen med et tillæg til kommuneplanen, hvor omfartsvejens forløb fastlægges. Høringen slutter 30. november.

Informationsmødet holdes i festsalen på Lyshøjskolen, Lyshøj Alle 1, Kolding, mandag den 7. november, kl. 19-21. Alle er velkommen.

Linjefoering omfartsvej Noerre Bjert
Her kan du se linjeføringen for den nye omfartsvej ved Nørre Bjert.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel