Kolding Netavis

I nat starter sommertiden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Natten til søndag skal urene stilles om til sommertid.

Så er det atter ved at være tid – tid til at stille uret om til sommertid. Natten til søndag – klokken 02 – stilles urene en time frem – til klokken 03.

Hvis du ikke kan huske, hvordan det er med tiden – hvorvidt den skal stilles frem eller tilbage – så er der en god huskeregel:

I foråret skal havemøblerne frem (så uret stilles en time frem, når sommertid starter) og til vinter stilles havemøblerne indenfor (uret stilles en time tilbage).

Egentlig skulle vi have været færdige med, at stille urene frem og tilbage. I EU ville man sammen med medlemslandene finde ud af, hvordan det skulle være, når sommer- og vintertid blev afskaffet – altså om tiden permanent skal være efter “sommertid” eller “vintertid”.

Det er der dog ingen løsning på endnu.

– Det er endnu usikkert om den koordinerede sommertid forsvinder og i givet fald hvornår, står der på Folketingets hjemmeside.

Så én ting er sikkert: I nat stilles tiden en time frem.

Men hvad mener du? Hvis vi stopper med, at stille urene frem og tilbage – skal vi så følge “sommertid” eller “vintertid”?

Europa-Kommissionen har i september 2018 foreslået at afskaffe det halvårlige skift. Forhandlingerne i Ministerrådet har ligget stille under de seneste EU-formandskaber og har derfor ikke resulteret i en enighed blandt medlemslandene, og det er derfor usikkert, om det kommer til at ske. Kilde: Transportministeriet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel