Kolding Netavis

Hop ombord i havnens historie

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Den 24. oktober i år kan Kolding Havn fejre, at de har eksisteret i 175 år. Men allerede i skolernes efterårsferie tyvstarter Kolding Stadsarkivs jubilæet og inviterer alle generationer til Historisk Værksted med fokus på havnen.

Mandag den 15. oktober kan hele familien, børn, forældre og bedsteforældre, tage hinanden under armen og nyde en dag med bølgeskvulp og skibsmaster.

– Havnen har haft en helt afgørende betydning for Koldings og dermed byens udvikling – og man kan roligt sige, at havn og by har gået hånd i hånd. Når Kolding Havn markerer sit 175 års jubilæum er det især de sidste 25 år, der er fokus på, men fortællingen om havnen tager sin begyndelse helt tilbage i 1800-tallet, og det får man mulighed for at høre mere om på mandag, fortæller leder af Kolding Stadsarkiv, Lene Wul.

Det er arkivar Jacob Krause, der kl. 15 holder et lille foredrag om, hvordan Kolding Havn har udviklet sig fra at være en simpel åhavn i middelalderen til i dag at være en specialhavn – og landets førende inden for visse godstyper.

Derudover byder Stadsarkivet også op til en fælles snak om Havnen.

– Det kunne være sjovt, hvis der kommer nogen forbi, der selv har arbejdet på havnen og vil fortælle om det – eller måske har billeder eller andet materiale, som man har lyst til aflevere til arkivet. Vi medbringer også en stak forskellige billeder af Havnen, som måske kan inspirere og sætte tankerne i gang, siger Lene Wul og tilføjer, at der vil være mulighed for at få scannet et foto ind digitalt og sendt til sin mailboks.

Byg dit eget skib

For børnene vil der være mulighed for at søsætte sit eget skib. Man kan hygge sig med både at tegne, klippe og klistre – og sætte eget skib i havn på en fælles collage.

Der er således aktiviteter for alle aldre, og det hele foregår på nederste ”dæk” i Bryggeriet på biblioteket.

Kolding Stadsarkiv holder Historisk Værksted på Kolding Bibliotek mandag fra kl. 12-18.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel