Kolding Netavis

Her er det populært at bo

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Det er åbenbart populært at bygge hus og bo og i Christiansfeld.

I øjeblikket har Kolding Kommune kun to byggegrunde tilbage til salg i byen. Og det er i Steenbjerg-kvarteret. Derfor har kommunens Plan-, Bolig-, og Miljøudvalget nu sendt en ny lokalplan med udstykning flere byggegrunde i offentlig høring, skriver netavisen Sebropress.

Det nye boligområde kommer til at ligge i området mellem Allervej og Gl. Allervej.

Lokalplanen åbner mulighed for, at der kan bygges en bred vifte af boligformer i en blanding på mellem 80-100 boliger parcelhuse, rækkehuse og lignende, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

Realiseringen af den nye bydel ved Allervej er ifølge lokalplan forslaget planlagt i etaper, hvor første etape kommer til at omfatte 20-24 parcelhusgrunde.

Forventningen til lokalplanen, som nu skal være ude i offentlig høring i fire uger, er at byrådet kan endelig godkende den i slutningen af året, og at der så arbejdes hen mod, at byggemodningen af udstykningen kan starte op med henblik på udbud til salg af de første grunde næste sommer.

Udstykningen ligger på et 18 hektar stort areal umiddelbart sydøst for det nye boligområde Steenbjerg og øst for Lune Skov. Det hedder, at det kommende byggeri skal indpasses i omgivelserne med særligt hensyn til landskabets kuperede terræn, eksisterende sten- og jorddige og beplantet læhegn. Store dele af området vil, fx på grund af det kuperede terræn, egne sig fint til byggeri i forskudte planer.

På det laveste punkt på arealet bliver der etableret et regnvandsbassin med naturpræg, som skal håndtere regnvandet fra området.

//Sebropress

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *