Kolding Netavis

Hele Danmarks Grethe

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Gudmund Thai.

Kolding Teaterforening viser en musikalsk portrætforestilling om Grethe Sønck, som også gennem flere somre optrådte i Sans Souci-varieteen på Industrien i Jernbanegade i Kolding.

Mange mindes nok Grethe Sønck fra hendes første store musikalske succes fra 1960 om den svigefulde “Klaus Jørgen”. Flere husker hende sikkert fra 80’ernes populære tv-underholdningsprogram “Gæt og grimasser”, hvor hun med usvigelig sikkerhed måtte ned på alle fire og kravle rundt på gulvet. Altid med overskud, varme og venlighed.

For sådan husker vi hele Danmarks Grethe. Smilende, slagfærdig og sjov og med en sangstemme, der mestrede både jazz, popmusik og revy.

For det var ikke mindst på de danske revyscener, hun høstede store succeser. Særligt i Nykøbing Falster Revyen og i Cirkusrevyen. At alt dog ikke var lutter lykke og idyl, lagde hun ikke skjul på.

Hendes ægteskab med Sejr Volmer-Sørensen var stormfuldt. Han blev hendes skæbne og fik stor indflydelse på hendes karriere. På godt og ondt. Men var det de valg, hun selv ville have truffet? Og hvad gemte der sig mon bag hendes venlige og imødekommende smil? Grethe Sønck var — i ordets bedste forstand — folkelig. Hendes gennemslagskraft var enestående. Folk elskede hende ganske enkelt. Men hvad er folkelighed egentlig? Og kommer den med en pris?

Forestillingen om hele Danmarks Grethe tegner et portræt af kvinden, der, selvom hun kendte til begge sider af medaljen, blev ved til det sidste med at slå et slaw for det gode humør. Forestillingen er spækket med masser af Grethes mange hits: “Tak for alle kyssene”, “Jeg tror på sommeren”, “Skal det skæres ud i pap”, “Medicin med det samme”, “Hjemme hos os” og mange, mange flere.

I den store rolle som Grethe Sønck ser vi Pernille Schrøder, der bliver flankeret af Kristian Boland, Karsten Jansfort og Charlotte Guldberg. Ina-Miriam Rosenbaum har instrueret.

Forestillingen vises søndag den 12. marts på Comwell Kolding Teater. Den starter klokken 19.30, og billetter kan købes på www.billetten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel