Kolding Netavis

Hærvejsmotorvejens skæbne forventes snart klar

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Vejdirektoratet (Arkivfoto)

Den meget omdiskuterede Hærvejsmotorvejs endelige skæbne kan forventes, at blive offentliggjort inden for de næste par uger.

I øjeblikket forhandles om motorvejen. Der forventes der snart en klar udmelding fra Christiansborg. Og den er der nok mange, som venter spændt på med stor spænding, skriver netavisen sebro-press.

Linjeføringen, der mest er i spil for en Hærvejsmotorvejen, rammer nemlig lige præcis vores lokalområde ved at snitte både Lunderskov og Vamdrup lige vest om.

Politiske vande delte

De politiske vande i sagen er åbenbart delte. Venstre har meldt ud, at de vil kæmpe for at projektet realiseres med henvisning til, at en Hærvejsmotorvej vil skabe vækst til især i Midt- og Vestjylland.

Den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, vender tommelfingeren ned, og vil kun bøje sig, hvis han får et politisk flertal imod sig. Ministeren mener, det er tilstrækkeligt med en udvidelse E45 rundt om Kolding.

Og nu senest prøver en gruppe lodsejere i Randbøl-området at spænde ben for projektet. De har nemlig, med hjælp fra en biolog, fundet nogle få eksemplarer af et sjældent markfireben – som henregnes for at være en truet art. Og de støttes af naturfredningsfolket, som siger nej tak til Hærvejsmotorvejen.

Myndighedernes VVM-undersøgelse af området har tidligere konkluderet, at der ikke er noget i vejen for at føre motorvejen gennem området, men det tager beboerne altså ikke for gode varer.

Niels Flemming Hansen, der er transportordfører for Det Konservative Folkeparti (C), bekræfter, at forhandlingerne om Hærvejsmotorvejen er tæt på en afslutning, og han undrer sig over, at beboernes biolog nu pludselig finder markfirbenet, når statens undersøgelse ikke gjorde. Og nu stiller han spørgsmål ved, om myndighedernes VVM- undersøgelse har været grundig nok.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel