Kolding Netavis

Håndværkets Dag i Christiansfeld

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Håndværkets Dag i Christiansfeld har 10 års jubilæum. Det fejres på lørdag. Pressefoto.

Håndværkets Dag i Christiansfeld har 10 års jubilæum.

Årsagen til, at Christiansfeld blev grundlagt, er det gode håndværk og det hyldes, når Håndværkets dag for 10. år i træk bliver holdt.

På 10 års jubilæet for Håndværkets Dag i Christiansfeld kan børn og voksne opleve et væld af håndværkere, som demonstrerer og fortæller om deres håndværksdyder. Traditionen tro holdes dagen for at hylde det gode håndværk, som Christiansfeld er så kendt for.

Det brede spekter af håndværkere dækker blandt andre smedje, snedker, tømrer, gørtler, keramikere, træskærer, bogbinder, guldsmed, møbelpolstrer, møbelsnedker, instrumentmager og mange kunsthåndværkere som væver, pilefletter og knipler.

Specielt for børn og unge

Særligt i år er der aktiviteter for børn og unge. Man kan bygge sit eget insekthotel, snitte en smørkniv, lave sit eget sølvarmbånd måske med perler, og forme en skål eller kop i ler hos keramikeren. Og man kan selvfølgelig tage sit værk med hjem. Hver workshop koster 20 kr.

Tre udstillinger i samme huse

Dagen byder også på udstillinger og oplæg.

I Søstrehusets stueetage holder Netmaskernes udstillingen ”Art Deco i Strik” til. En censureret udstilling med en række imponerende kreationer af kjoler designet og produceret med inspiration i stilperioden Art Deco.

Går man en tur ned ad trapperne kan man se den fine private samling af dukkehuse, og når man på sin vej rundt i Søstrehuset stiger op ad trappen, kommer man til Brødremenighedens museum på 2. sal. Alle tre udstillinger er åbne og gratis i forbindelse med håndværkets dag.

Oplæg og foredrag

Formand for Netmaskerne Eva Folke holder oplæg om Netmaskernes og udstillingens tilblivelse.

Bygningskonstruktør Peter Bucholt Petersen Tegnestuen Mejeriet APS fortæller om planlægning og proces af restaurering af den Gamle Pigeskole, nabo til Søstrehuset, der afsluttes med en besigtigelse af Pigeskolens loft.

Materialernes beskaffenhed. Hvilke materialer bør vi vælge og fravælge, når de historiske bygninger skal restaureres? Ved tømrer, arkitekt, forfatter og underviser Nik Hyllestad og bygningskonstruktør Sigmundur Frýdal Hyllestad. Dette foredrag koster kun 30. kr.

Med guide rundt i Christiansfeld

Flere gange i løbet af dagen er der byvandringer med guider i Christiansfeld, nemlig kl. 12.00, 12.30 og 13.00. Pris pr. person 80 kr. Børn u. 18 år gratis.

Ude i byen holder Kakkelovnshuset, Lindegade 44, åbent hus, hvor ovnsætterne Hans og Domininka Schmidt viser og fortæller om Christiansfelderkakkelovnene, der er ressourcebesparende, miljøvenlige, bæredygtige og multifunktionelle.

Håndværkets dag foregår i Søstrehuset, Nørregade 14 i Christiansfeld i Søstrehusets gård fra klokken 10-16.

Alle er velkommen. Gratis entré til hele Søstrehuset inklusiv udstillinger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel