Kolding Netavis

Håndværkets Dag i Christiansfeld

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Håndværkets Dag i Christiansfeld løber af stablen den 10. september. Pressefoto.

Kom til Håndværkets Dag i Christiansfeld den 10. september.

Museum Kolding byder velkommen til den traditionelle Håndværkets Dag i Christiansfeld.

Lørdag 10. september kommer Søstrehuset, gården og haven omkring til at summe af liv, hamren og banken når godt og vel 20 håndværkere stimler sammen for at vise og demonstrere deres håndværk.

Christiansfeld er bygget af gode håndværkere, og har siden grundlæggelsen i 1773 haft tradition for det gode håndværk. Og netop det gode traditionelle håndværk bliver hyldet når Håndværkets Dag for 11. år i træk bliver holdt.

Når Museum Kolding afholder Håndværkets Dag i Christiansfeld kan børn og voksne opleve håndværkere, som demonstrerer og fortæller om deres håndværksdyder. Traditionen tro holdes dagen for at hylde det gode håndværk, som Christiansfeld er så kendt for.

Det brede spektrum af håndværkere dækker blandt andre smedje, snedker, tømrer, træskærer, møbelpolstrer, møbelsnedker, instrumentmager og kunsthåndværkere som væver, pilefletter og knipler.

Specielt for børn og unge

I år er der særlige og nye børneaktiviteter. Man kan male på kakler, og prøve om man kan få dem til at ligne de kakler, som er specielle for de gamle Christiansfeld kakkelovne. Man kan også lave et garnbillede, hvor man med mange forskellige farver garn kan vikle og fremstille de smukkeste værker. Og man kan selvfølgelig tage sit værk med hjem.

Museum Kolding åbner ny udstilling

Kom og se GEM’ernes strikkede kreationer i Søstrehusets stueetage. I et helt nyindrettet udstillingsrum åbner en særudstilling med håndlavet strik. Alt strik til denne udstilling er lavet som unika og med inspiration fra Christiansfeld.

GEM’erne er en lille gruppe strikkere (”GarnElskende Mesdames”), som mødes og strikker løs. Og lige nu er de ved at hæfte den sidste tråd, så udstillingen kan være færdig til Håndværkets Dag.

”Strik er en passion … måske kan det endda kaldes en ”lidenskab”. Sådan er det, når man ikke kan lade være med at strikke. Og det kan jo være både udfordrende, kreativt, sjovt, rekreativt, afstressende og… hyggeligt”, siger en af medlemmerne i GEM’erne, Hanne Pjedsted.

Oplæg og foredrag

Allerede kl. 11 kan man høre Hanne Pjedsted fra GEM’erne fortælle om foreningen og bevæggrunde for at strikke. Hør om strik, som et kulturhistorisk fænomen, og hvorfor det er så godt at strikke.
Sted: Søstrehusets musiksal, 2. sal.
Pris: Gratis. Begrænset antal pladser.

Mød Søren Vester (kendt fra TV)

Soeren Vester
Søren Vester. Pressefoto.

Kan man være kreativ på kommando? Ja, det kan man, mener designer Søren Vester, som fortæller om det at være kreativ og se muligheder. Hør, hvor han får ideerne fra og om idehåndværket bag.
Husk at købe billet …

Med guide rundt i Christiansfeld

I løbet af dagen afholder Museum Kolding byvandringer med guider i Christiansfeld, nemlig kl. 12.00 og kl. 14.00.

Pris pr. person 80 kr. Børn u. 18 år gratis.

Ude i byen holder Kakkelovnshuset, Lindegade 44, åbent hus, hvor ovnsætterne Hans og Domininka Schmidt viser og fortæller om Christiansfelderkakkelovnene, der er ressourcebesparende, miljøvenlige, bæredygtige og multifunktionelle.

Kom til en spændende og lærerig dag, når Søstrehuset summer af liv og aktiviteter med masser af håndværkere.

Håndværkets Dag foregår i Museum Kolding, Søstrehuset, Nørregade 14 i Christiansfeld med åbning af dagen kl. 10 i Søstrehusets gård.

Alle er velkomne. Gratis entré til hele Søstrehuset inklusiv udstillinger. Håndværkets Dag finder sted fra klokken 10-16.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel