Kolding Netavis

Grøn fortsætter i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Grøn fortsætter nu frem til 2025 i Kolding. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Muskelsvindfonden har tegnet en ny kontrakt med MusikKolding og Kolding Kommune, der sikrer Grøn Koncert i Kolding frem til 2025.

Sidste år slog Grøn Koncert i Kolding alle rekorder med 18.000 solgte billetter. Det betød, at Grøn Koncert for første gang i historien kunne melde om alt udsolgt i Kolding og det vidner om, at sommerens store musikbegivenhed for alvor er blevet en tradition, der er godt forankret i byen.

Indsamlingschef hos Muskelsvindfonden Theis Petersen glæder sig derfor over en ny femårig kontrakt med MusikKolding og Kolding Kommune:

– Vi har et fantastisk godt og tæt samarbejde med MusikKolding og Kolding Kommune, og med den nye aftale glæder Grøn og Muskelsvindfonden sig til at stoppe op i Kolding i de næste mange år. Festen i Kolding er blevet en stærk tradition og et fælleskab, og den bynære og smukke grønne plads ved Seest boldbaner møder os hvert år fyldt med festglade koldingensere, siger Theis Petersen og fortsætter:

– De mange mennesker, der fester og hygger sig på Grøn, gør en forskel for mennesker med Muskelsvind, for overskuddet går ubeskåret til foreningens arbejde. Derfor er det vigtigt for Grøn, at Kolding Kommune bakker op om festen med det gode formål, og at der nu er indgået en femårig aftale, som sikrer, at festen fortsat lander midt i Kolding.

Kulturudvalgsformand: -Et stort skulderklap

Også formand for Kulturudvalget, Jesper Elkjær, glæder sig over den nye kontrakt, der giver koldingenserne og mange gæster udefra store musikoplevelser.

– At Muskelsvindfonden ønsker at lægge turnéplanen forbi Kolding de næste fem år ser jeg som et stort skulderklap til alle de frivillige og gode kræfter i og omkring musiklivet i Kolding. Der er ingen tvivl om, at Grøn Koncert har en stor betydning for kulturlivet og musikscenen i byen, og det er virkelig en glædens dag, at vi kan se frem til at fortsætte det gode samarbejde med Muskelsvindfonden, siger Jesper Elkjær.

Ligeledes er borgmester i Kolding Jørn Pedersen begejstret for udsigten til flere store musikevents i årene fremover:

– Større events som Grøn Koncert med 18.000 besøgende skaber liv og omsætning i kommunen. Det er derfor glædeligt, at vi kan forlænge samarbejdsaftalen med Muskelsvindfonden, udtaler Jørn Pedersen.

Det er eventkoordinator Lise Jelsbak fra MusikKolding, der står i spidsen for afviklingen for Grøn Koncert i Kolding og hun er naturligvis også begejstret for udsigten til fem år mere med sommerens største kulturbegivenhed.

– Jeg er vildt glad for, at Kolding bliver ved med at lægge græs til Grøn Koncert de næste mange år. Grøn Koncert er blevet så fast en tradition i Kolding at mange faktisk planlægger deres sommerferie, så de kan være med i festen. Men det er ikke kun gæsterne i Kolding som har taget Grøn til sig. Vi er så privilegerede, at vi har en stor flok lokale frivillige og nogle rigtig gode naboer i Seest, som år efter år er med til at gøre Grøn Koncert i Kolding til en succes.

Fakta

Grøn Koncert blev holdt første gang i Kolding i 1985 i Byparken.

Efter en lang pause, hvor Grøn Koncert i stedet lagde vejen forbi Vejle og Børkop, var Grøn Koncert tilbage i Kolding i 2006, de første år på Mosevej, men siden 2009 på Seest Boldklubs baner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *