Kolding Netavis

Frivillige hænger ikke på træerne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

-Måske er der brug for nytænkning, siger formanden.

Frivillige hænger ikke længere på træerne og lige til at plukke ned. Det må Røde Kors i Lunderskov sande. Her mangler man frivillige. Ikke mindst når der er landsindsamling. Måske er tiden til nytænkning, siger formanden Erik Demant.

Spørgsmålet rejste Erik Demant i sin beretning på Lunderskov-afdelingens generalforsamling, skriver netavisen Sebro Press:

– Tiden er nu måske inde til at stille spørgsmålet ved, om folk er ved at være mætte af indsamlinger. Der er jo inden for de senere år tilkommet en række tv-transmitterede landsindsamlinger, hvor der indsamles rigtig mange millioner kroner ind. Derfor kan det måske være, der skal nytænkning til, når det gælder lokale indsamlinger, sagde Erik Demant.

Problemet er landsdækkende

Og Røde Kors i Lunderskov står åbenbart ikke alene med problemet med at mangle frivillige hjælpere. Der meldes om mangel på både indsamlere og frivillige til andre gøremål mange steder og rundt om i landet:

– Landsindsamlingen sidste år var her i Lunderskov var ramt af store problemer med at skaffe få indsamlere nok. Det ærgrer mig, for det betød, at ikke alle fik besøg – især ikke husstande i den gamle del af Lunderskov, lød det videre fra Erik Demant.

Han fremhævede dog, at hos de husstande, som indsamlerne nåede at besøge, var folk flinke til at putte penge i indsamlingsbøsserne:

– Der betød, til trods for manglende besøg, så blev resultatet, at der kom flere penge ind til hjælpearbejdet end året før, sagde Erik Demant.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *