Kolding Netavis

Fra regnormenes liv

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding Teaterforening er klar med endnu en forestilling.

Tirsdag den 19. september viser Kolding Teaterforening Folketeatrets flotte nye opsætning af Per Olof Enquists berømte ”danske” drama, ”Fra regnormenes liv” på Comwell Kolding Teater.

I de fire roller skal vi se Ellen Hillingsø som Johanne Louise Heiberg, Ole Lemmeke som H.C. Andersen, Michael Moritzen som Johan Ludvig Heiberg og Lisbeth Lundquist som den gamle demente kone i baggrunden. Kasper Wilton har instrueret.

Om handlingen:

Det er et bemærkelsesværdigt firkløver, der mødes en aften i familien Heibergs hjem, hvor H.C. Andersen har søgt tilflugt efter en uheldig optræden: Han tabte sit gebis på det støvede gulvtæppe, mens han holdt en hyldesttale for selveste kongen og hans grevinde. Skamfuld og flov søger han trøst hos ægteparret Johanne Luise og Johan Ludvig Heiberg, de to spydspidser i den kulturelle elite, som Andersen higer efter at blive en del af. Men Johanne møder Andersen med hån og rendestenssprog, og rap i replikken nedgør hun den triste Andersen.

Det skønmalede portræt af tidens mest feterede skuespillerinde krakelerer, som aftenen skrider frem. Da fru Heiberg var barn, samlede hun regnorme op og vaskede mudderet af deres slimede kroppe, så de blev helt rene og fine. Men renskurede og i det stærke lys døde de.

Fru Heiberg og H.C. Andersen er begge trukket op af deres barndoms muddergrøft, og selvom denne aften akkompagneres af Johannes uforstående ægtemand og en sjofel, skaldet gamling, så bliver mødet mellem de to skyggebørn Hans Christian og Johanne uforglemmeligt.

Forestillingen starter klokken 19.30. Den varer to timer og 10 minutter inklusive pause, og billetter kan købes på billetten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel