Kolding Netavis

Fra Los Angeles til Jylland

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Fra venstre ses: Yale Arden, Lene Maria Christensen, Søren Malling, Luca Ben Coker, Niels Arden Oplev, Sofie Gråbøl, Anders W. Berthelsen, Peter Gantzler og Christiane G. Koch. Foto: Martin Dam Kristensen.

ROSE, en ny dansk film af Niels Arden Oplev er på vej med bl.a. Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling og Peter Gantzler på rollelisten.

Den danske filminstruktør Niels Arden Oplev har forladt det solrige Los Angeles og er vendt tilbage til Jylland for at filme sin næste danske film, ROSE, som optages i Midt- og Østjylland med en afstikker til Paris. Det oplyser Nordisk Film.

Handlingen i ROSE udspiller sig henover en uge i efteråret 1997. En turistbus ruller ud fra Aalborg Rutebilstation med kurs mod byernes by, Pris. I bussen sidder Inger (Sofie Gråbøl), hendes søster Ellen (Lene Maria Christensen) og svogeren Vagn (Anders W. Berthelsen) sammen med en gruppe glade forventningsfulde nordjyder, som er uvidende om, hvad den næste uge vil bringe.

Iblandt de rejsende er viceskoleinspektør Skelbæk (Søren Malling) og hans familie. Skelbæk er en retskaffen mand og gør sig hurtigt til modstander af alt, hvad der afviger fra normaliteten.

Sindslidelse

Men næppe er bussen, som køres af tour-guide Ole (Peter Gantzler), nået frem til den jyske motorvej som skal føre dem sydpå, før Inger delagtiggør resten af selskabet i sin egen sindslidelse, hvilket lægger en dæmper på alle, ikke mindst på Skelbæk.

Ved ankomsten til Paris bliver det klart, at Inger har en skjult dagsorden. Gensynet med den franske hovedstad rejser en lang række spørgsmål for Inger og snart involveres hendes søster og svoger i jagten på svarene.

– ROSE er fortællingen om de to søstre Inger og Ellen, hvordan deres forhold bliver udfordret på en busrejse til Paris, som på alle måder udvikler sig i både rørende og ufrivilligt komiske og dramatiske retninger. Det er en film om at drive omsorg og kærlighed for hinanden på trods af vores forskelligheder. Og så er det en fim om, at vi ikke altid skal skue hunden på hårene, – for de indre og sande kvaliteter opfanges kun sjælden af øjet der ser, fortæller Niels Arden Oplev, som betragter filmen som sin mest personlige film siden DRØMMEN (2006), der var baseret på minder fra hans egen opvækst i Nordjylland.

Niels Arden Oplev står bag en række af de helt store danske filmoplevelser, senest SER DU MÅNEN, DANIEL (2019), KAPGANG (2014), MÆND DER HADER KVINDER (2009) og TO VERDENER (2006). I de seneste ti år har han primært arbejdet i udlandet og har skrevet, instrueret og produceret adskillige internationale film og tv-serier.

ROSE forventes at få premiere i sensommeren 2021, filmen produceres af Thomas Heinesen for Nordisk Film Production A/S og tæller bl.a. Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling, Peter Gantzler, Christiane G. Koch, Karen-Lise Mynster, Luca Ben Coker og Yale Arden blandt de medvirkende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *