Kolding Netavis

Fokus på byplanlægning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jørn Chemnitz (SF). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Jørn Chemnitz (SF), medlem af Plan og Teknikudvalget, Ejstrup Vang 6, 6000 Kolding.

Velkommen til Nikolaj Steffenauer som kandidat for Liberal Alliance. Nikolaj melder sig ind i debatten mod udvikling af en af byens grimme pletter – Fordgrunden på Vejlevej og Mobilitetsplanen. Er det for at bevare tingene som de er i dag?

Jeg er ikke liberal, men er klar tilhænger af fri konkurrence også på dagligvareområdet. Fri konkurrence er en liberal grundsten, så hvorfor LA, V og DF fraviger et liberalt grundprincip i forhold til Vejlevej står hen i det uvisse, for hvis en stor spiller på dagligvareområdet vurderer, der er basis for at etablere sig, hvorfor så ikke sikre fri konkurrence til gavn for forbrugerne?

Når Kolding samtidig får mulighed for at udvikle en af byens grimmeste pletter og skabe sammenhæng med Munkebo, forstår jeg ikke modviljen hos de normalt liberale partier. I de kommende årtier vil området langs Vejlevej gennemgå en rivende udvikling og forvandling, så vi skal have taget hul på udviklingen.

Som ny i lokalpolitik er det ikke sikkert Nikolaj er bekendt med 2050-planen, Ny Planstrategi, m.m. for der er mange visioner for udvikling af Kolding Kommune i dem. Jeg håber LA vil kigge i planerne, se de foreliggende visioner og meget gerne komme med egne bud på visioner i stedet for gentagne gange at efterlyse visionsarbejde. Jeg er sikker på LA også har noget konstruktivt i ærmerne.

I forhold til Mobilitetsplanen, som LA vil have taget af bordet, fordi gennemkørende trafik i byen skaber handel. Er det drive in butikker LA vil etablere i bymidten, eller skal vi sløjfe gågaderne for at fremme handlen – nok ikke, men jeg savner et bud på løsninger i stedet for kritik. Hvad vil LA, V og DF med Fordgrunden og hvordan vil LA sikre udvikling af bymidten?

Det er velkendt, at de fleste gerne vil udvikling men hader forandring. Jeg håber på trods af ovenstående, at LA viser sig at være et frisk pust i lokalpolitik, og SF er altid klar til en konstruktiv dialog.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel