Kolding Netavis

Første spadestik taget til nyt sundhedshus

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Første spadestik blev taget af borgmester Jørn Pedersen (V) samt byrådsmedlemmerne Molle Lykke Nielsen (DF) og Hans Holmer (SF). Foto: BlumePress.

Snart skyder et sundhedshus op, hvor der tidligere lå en tankstation.

Onsdag blev første spadestik taget til et nyt sundhedshus i Christiansfeld. Det blev i fællesskab taget af borgmester Jørn Pedersen (V), byrådsmedlem Molle Lykke Nielsen (DF) og byrådsmedlem Hans Holmer (SF).

Dermed kan byggeriet efter lang tid gå i gang. Det sker på den grund, der tidligere hsuede en tankstation i Kongensgade. Den er revet ned og dermed er der plads til det sundhedshuset, der skal understøtte lægedækningen i Christiansfeld.

Sundhedshus Christiansfeld opføres af Egil Rasmussen A/S til Kolding Kommune, som udlejer bygningen til Nordic Medicare A/S, der driver Almen Lægeklinik Christiansfeld. Bygningen er tegnet af ERIK Arkitekter A/S.

Sidste projekt ud af i alt fire

Byggeriet af Sundhedshus Christiansfeld er det sidste store projekt i de fire udviklingsområder, som udpegedes i Christiansfeld centrum i forbindelse med områdets optagelse på Unescos verdensarvsliste.

De øvrige er: omdannelse af Christiansfeld gl. Skole til almene boliger, nye private udlejningsboliger i Jernbanegade, anlæggelse af Comeniushaven samt ny anvendelse og restaurering af Den gl. Pigeskole.

Opførelsen af Sundhedshus Christiansfeld har modtaget tilskud fra Sundhedsministeriet for at understøtte lægedækningen i Christiansfeld samt bidrage til et sammenhængende sundhedsvæsen og styrke samarbejdet på tværs af sundhedsfaggrupper.

Sundhedshus Christiansfeld forventes klar til indflytning til sommeren 2022.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel