Kolding Netavis

Flere medlemmer i helt særlig klub

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Hansenberg.

Det er en festdag, når HANSENBERG uddeler medaljer og legater til tidligere elever, der har klaret netop deres uddannelse på flotteste vis.

Siden 2012 har erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding hvert år hædret cirka 20 elever, der har ydet noget helt særligt i løbet af deres uddannelse.

Og onsdag var Riddersalen på Koldinghus igen dækket op til en flot tradition, da 18 dedikerede og arbejdsomme talenter – som inden for det seneste års tid er uddannet på HANSENBERG eller HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding – modtog HANSENBERG-medaljen samt et legat på 5.000 kroner.

-Det er en festdag for vores 18 medaljemodtagere. Vi har over 3.500 cpr-numre inde på skolen i løbet af et år, så I må godt føle jer lidt selvfede, når I sidder her. For man må gerne nørde igennem med tingene – og komme rundt i alle hjørner. Sørg for at fortsætte med at være nysgerrige på at lære nye ting, sagde direktør ved HANSENBERG Morten Kaj Hansen i sin tale.

Medaljemodtagerne er de gode forbilleder inden for deres uddannelser, og de har klaret netop deres uddannelse på flotteste vis. For eksempel ved at få 12 i karakter til svendeprøven, ved at have uddannelsens højeste karaktergennemsnit – eller ved på anden vis at have gjort sig fortjent til det.

Og så har de præsteret noget helt specielt i forhold til skolens værdier – herunder netop at være nysgerrige og engagerede.

17 12-taller på stribe

I salen sad blandt andre mestre, undervisere og familie klar til at hylde hver enkelt medaljemodtager.

Teknisk designer Morten Rudbech Andreassen fra Kolding er 34 år gammel, og han er nu et af de helt nye medlemmer i den eksklusive klub, som består af modtagere af HANSENBERG-medaljen.

En af grundene til, at Morten Rudbech Andreassen er optaget i klubben, er, at han har opnået 17 12-taller ud af 17 mulige i løbet af sin uddannelse:

-Det var som udgangspunkt ikke mit mål at gennemføre med 12 i snit, men det blev det jo så efterhånden. Det kunne være lidt sjovt at få dem alle sammen med, og de kom så lidt af sig selv. Jeg tror, jeg har fundet mit kald. Og når man synes, at noget er spændende, er det jo ikke en byrde, fortæller han.

Morten Rudbech Andreassen har været i lære hos Scan-Pile ApS i Middelfart, og han har en anden uddannelse og karriere bag sig, inden han altså besluttede sig for at skifte karrierespor:

-Jeg er så glad for, at jeg har valgt at tage en uddannelse nummer to, fordi jeg ikke var tilfreds med det, jeg lavede. Det kan godt svare sig at gå ned på elevløn igen – den beslutning var nemlig svær at tage. Men jeg er bare rigtig, rigtig glad for, at jeg gjorde det.

Savner teknisk gymnasium

Sarah Tjørnehøj Knudsen fra Vamdrup, som sidste sommer blev student fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium med et meget flot gennemsnit, er også glad for den uddannelsesvej, hun valgte:

-Jeg husker nogle ekstremt hyggelige øjeblikke, og jeg savner alle på gymnasiet. Jeg har en interesse for de naturvidenskabelige fag, men HTX’en har helt sikkert fremmet den interesse.

Det var borgmester i Kolding Kommune, Knud Erik Langhoff (C), som stod for at overrække medaljerne.

Modtagerne af HANSENBERG-medaljen 2023

Dyrepasser Sofie Bom Hansen, København (Den Blå Planet, Kastrup)

Landmand Scott Holm Nielsen, Viborg (Løjstrup Dambrug A/S)

Veterinærsygeplejerske Louise Mark Vegeberg, Nørresundby (Frederikshavn Dyrehospital ApS)

Veterinærsygeplejerske Sabrina Steffen, København (Ku-Sund-Frederiksberg)

Beslagsmed Malthe Borup Bredahl, Greve (René Borup Beslagsmedie, Greve)

Tjener Cecilie Staugaard Kolbeck, Sønderborg (Brasserie 1761, Sønderborg)

Gastronom Mathias Kramer Palmelund, Tilst (Hotel Hedegaarden A/S, Vejle)

Tandklinikassistent Fatme Lilkova Pashova, Brørup (Tandlægeselskabet Tandlægen.dk, Vejen)

Fitnessmanager Benjamin Estornel, Malling (Fitness World, Aarhus)

Frisør Jette Brink Kjeldstrøm, Toftlund (Park Styling, Toftlund)

Mediegrafiker Michelle Schulz Thomsen, Odense (LEGO System A/S, Billund)

Smed (rustfast) Mads Uldall Schmidt, Rødding (Vj Rørteknik A/S, Esbjerg)

Tømrer Casper Hvidbjerg Valentin Sørensen, Brørup (Bo Plan ApS, Vejen)

Teknisk designer Morten Rudbech Andreassen, Kolding (Scan-Pile ApS, Middelfart)

Personvognsmekaniker Kaya Møller, Kolding (Autocentralen A/S, Kolding)

HTX-student Freja Ulka Nielsen, Kolding

HTX-student Sarah Tjørnehøj Knudsen, Vamdrup

HTX-student Anton Bruun Enevoldsen, Kolding

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel