Kolding Netavis

Flere hundrede fisk døde i bæk

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Flere hundrede mindre ørreder er døde.

Dalby Møllebæk i den sydlige del af Kolding har to gange inden for de seneste dage været ramt af forurening, og et par hundrede mindre ørreder er fundet døde.

Kolding Kommune indskærper, at man ikke må bruge regnvandsristene langs vejen til at skille sig af med nogen form for kemikalier, da de ledes direkte ud i vandløbet.

– Vi har ikke fundet kilden til de to forureninger, men vi har en mistanke om, at udslippet skyldes, at der er hældt kemikalier i regnvandsriste langs vejen eller på industrivirksomhedernes egne arealer. Da området ned til Dalby Møllebæk er separatkloakeret (regnvand og spildevand ledes væk i separate rør, red.), ender væske, som hældes i kloakkerne, ikke på rensningsanlægget, men ledes direkte ud i vandløbet. Her kan de anrette stor skade på dyrelivet, fortæller biolog Lotte Madsen fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Forureninger har ikke noget med hinanden at gøre

De to forureninger er sket inden for de seneste dage. Den første skyldes et ukendt giftstof, som formentlig er hældt i regnvandsriste i industriområdet i det sydlige Kolding. Den næste forurening skyldes diesel, som kommunens biologer anslår er hældt i kloakken i området omkring Bakkegærdet i Kolding. Der er ikke tegn på, at de to forureninger har noget med hinanden at gøre.

– Vi blev gjort opmærksom på forureningerne i går. Vi kunne konstatere, at der lå en del døde fisk i vandløbet – formentlig et par hundrede ørreder i størrelsen 6-15 centimeter. Forureningen var standset, da vi nåede frem, og på det tidspunkt kunne vi ikke gøre noget for at begrænse skaderne, siger Lotte Madsen.

Det er ikke første gang, at Dalby Møllebæk bliver ramt af forurening fra regnvandsriste.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel