Kolding Netavis

Fest for fornem femteplads

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Christian (t.v.) og Andreas Schou bød velkommen til de mange gæster til receptionen. Foto: Absolute Horses.

Absolute Horses markerede World Cup-placeringen, som Andreas Schou og Darc de Lux opnåede i Omaha i USA.

At opnå en femteplads ved et af verdens største ridestævner – det er værd at fejre. Derfor inviterede brødrene Andreas og Christian Schou fra Absolute Horses på Tågerup, vest for Stepping, til reception for venner, familie, samarbejdspartnere, rytterkolleger og medarbejdere på familens ejendom Revsøgård.

Det var Andreas Schou, der på hesten Darc de Lux opnåede at gå hele vejen til femtepladsen i World Cup-finalen i ridebanespringning, der blev holdt i Omaha i USA. Darc var dog ikke med til receptionen, men nød gulerødderne i sin stald på Tågerup, oplyser Absolute Horses.

Andreas Schou benyttede lejligheden til at takke alle, der har været med til at bringe ekvipagen så langt – ikke bare groomen Hanna Carlsson, men alle i teamet både hjemme og til stævnerne. Han havde også en speciel tak og en buket blomster til Pia og Morten Augustinus fra Bogense, som har avlet Darc, der efterhånden er 12 år. Det er første gang, Andreas har beholdt en hest så længe, men han har set særlige kvaliteter i den fra starten.

Brødrenes mor, Birgitte Schou, fremhævede Andreas’ ihærdighed gennem de mange år, han har redet, og så slog hun fast, at det har sine omkostninger at nå så langt. Men han har en sej kone, Janneke West-Schou, der faktisk har redet Darc i de første år.

-I har ikke meget almindeligt familieliv, konstaterede hun.

Hun fremhævede også Christians indsats som den, der har mange roller og styr på alle tingene – også som træner for Andreas. Der er et helt specielt bånd mellem de to, sagde hun.

Med til receptionen var bl.a. landstræner Bo K. Møller og Annette Mosegaard, der er elitesportschef for ridebanespringningen under Dansk Rideforbund.

Hun overbragte rideforbundets lykønskning til Andreas og Darc, men takkede også familien, fordi den har valgt at satse på karrieren og Darc.

Hun fremhævede, at Andreas’ enorme indsats med at rejse rundt til stævner de mange internationale stævner:

-Den flotte placering i World Cup-finalen ikke kun har betydning for ham selv, men for hele ridebanespringningen i Danmark. Det er en inspiration for andre springryttere, der kan se, at man kan komme langt, lød det.

-Andreas har sagt, at det ikke er umuligt, at Danmark kan få et hold med til OL i Paris i 2024, men også, at det kræver en alvorlig indsats. Og det har han ret i. Nogle synes, det er umuligt, fordi vi er et lille land, men jer tror, det er muligt, netop fordi vi er et lille land, hvor vi har et godt kendskab til hinanden, sagde hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel