Kolding Netavis

Erhvervslivet samles i Foreningen Business Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Foreningen Business Kolding har på en ekstraordinær generalforsamling endeligt godkendt fusionsplanerne for Foreningen Business Kolding, Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd.

Foreningen Business Kolding indgår i fusion med Kolding Handelsråd og Kolding Turistforening med virkning fra årsskiftet.

Foreningen Business Koldings medlemmer godkendte onsdag endeligt beslutningen på en ekstraordinær generalforsamling. Det var den sidste formelle beslutning som skulle på plads, før at ønsket fra de tre foreninger om at gå sammen kan gennemføres.

– Vi samler nu Koldings Erhvervsliv i én stor forening. Det giver virksomhederne et stærkt talerør, og det samler Koldings virksomheder om vækst og udvikling, siger Pierre Legarth, administrerende direktør i Pierre Ejendomme A/S og formand for Foreningen Business Kolding.

De tre foreninger har længe haft et tæt samarbejde, og alle er repræsenteret i Fonden Business Koldings Advisory Board.

Udvalg skal varetage turisterhvervets og detailhandlens særlige vilkår

Kolding Handelsråd og Koldings Turistforening skal nu fusioneres sammen med Foreningen Business Kolding, men i den nye forening dannes et fast udvalg, der skal varetage og arbejde med turisterhvervets og detailhandlens særlige vilkår.

– Vi har som turismebranche brug for at have et stærkere samarbejde med resten af erhvervslivet, og det får vi i den nye forening, siger Heidi Kjær, hoteldirektør for Scandic Kolding og formand for Kolding Turistforening.

Gitte Lindbo, centerchef i Kolding storcenter og formand for Kolding Handelsråd, ser ligeledes frem til at samle kræfterne i den nye Foreningen Business Kolding.

– Vi har jo meget mere til fælles, end der skiller os ad. Jeg er overbevist om, at samarbejdet mellem virksomhederne i den nye forening vil være til gavn for detailhandlen i Jylland og Fyns største handelsby, fortæller Gitte Lindbo.

Pierre Legarth håber, at dannelsen af den nye forening vil få endnu flere til at tegne et medlemskab.

– Erhvervslivet har brug for at stå sammen – og det skal de gøre i Foreningen Business Kolding. Værdien for den enkelte virksomhed af at være medlem er helt åbenlys høj, og for erhvervslivet vil det få meget stor betydning, at vi kan samles i en fælles forening, forklarer Pierre Legarth.

I forbindelse med fusionen indføres en ny kontingentstruktur, som vil følge Foreningens Business Koldings kontingentstruktur. Dog med den tilføjelse, at der åbnes for et nyt og billigere medlemskab for de helt små virksomheder med 1-2 medarbejdere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *