Kolding Netavis

Er Kolding klar til gode løsninger?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Nikolaj Steffenauer (LA). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Nikolaj Steffenauer (LA), tidligere organisatorisk landsformand, Vestervænget 1a, 6000 Kolding.

Byrådets medlemmer skal nu tage stilling til om vi vil have kæmpe vindmøller i Ødis-Bramdrup.

Men det skal vi andre også efter mere end 30 år, hvor vi har støttet vindmølleindustrien uden at komme synderligt tættere på en løsning på energiomlægningen.

Vi får i dag kun 10 % af vores energi fra sol og vind, da kun 20 % af vores energiforbrug er elektrificeret. Dette på trods af massive investeringer på over 200 mia. i skattebetalte støtteordninger. Tag ikke fejl, jeg mener, at industrieventyret, som har resulteret i mange arbejdspladser og internationalt anerkendt viden, har en stor værdi.

Men sagen er, at disse anlæg slet ikke bidrager til vores forsyningssikkerhed. Det skyldes, at disse anlægs garanterede produktionskapacitet er lig nul. Og da vi ikke er i nærheden af at kunne gemme strøm i bare nogenlunde skala, kan disse dyre og naturødelæggende anlæg aldrig blive andet end en gene, for de mennesker som bor tættest på.

Så nej til store landbaserede anlæg man påtænker ved Ødis-Bramdrup. Vindmøllerne står fint på havet.

Brug i stedet kræfter på at arbejde for løsninger, som kan aktiveres, når vi har brug for energi. Det er der fremtid i. Jeg tør godt at tale om atomkraft og andre teknologier, som kan hjælpe os videre. Tør du?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel