Kolding Netavis

Er du helt sikker på, du skal i sommerhus?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Mange har glædet sig til at kunne slappe af i sommerhuset i påsken. Men at mange mennesker rejser i en tid med smittepres kan starte nye smittekæder, hvis ikke du er meget bevidst om alt, hvad du gør.

De naturskønne og store sommerhusområder kommer i påskedagene til at lokke med sol, strand og fritidsliv, men det er også der, vi kan risikere, der bliver startet nye smittekæder. I Syd- og Sønderjylland har vi nogle af landets største koncentrationer af sommerhuse. Alle kender Blåvand, Vejers, Rømø og Fanø, og der er sommerhuse og ferieboliger mange andre steder i kredsen, skriver Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Mange familier trænger til at komme ud i naturen og i andre rammer. Både de, der ejer et sommerhus og de, der vil leje et. Det har politiet stor forståelse for.

Det er heller ikke lige nu forbudt at tage i sommerhus med familien. Men politiet vil appellere til, at du tænker grundigt over, om I nu også skal afsted. Rejser på kryds og tværs i landet kan starte ny smitte. Der er i sommerhusområderne også mange fastboende pensionister, som kan være i den særlige risikogruppe i forhold til virus. Og når feriestemningen breder sig, kan man være tilbøjelig til at slække på de ellers gode vaner i forhold til smitte.

– Hvis du beslutter dig for at tage af sted, så er det utroligt vigtigt, at du tager dine gode vaner hjemme fra med dig, siger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

– Det er lige nu, vi alle sammen har ansvar for at holde fast og holde ud. Det er nu, vi skal se, at kurverne over indlagte og alvorligt syge helst skal flade ud. Vi har hver en del af ansvaret for det – også hvis man vælger at tage i sommerhus.

De gode råd

– I må ikke i det offentlige rum forsamles mere end 10 personer.

– Gensynskram, high-fives eller fællesspisning med naboerne frarådes.

– Hold dig to meter fra alle andre, end de mennesker du bor sammen med.

– Køb eventuelt ind hjemmefra, så du ikke kommer ind i fyldte butikker på feriestedet

– Hvis du tager ud og handle, lad så en enkelt voksen handle for hele familien og gør brug af handsker og håndsprit. Rør ikke ved ting, du ikke vil købe.

– Når I går eller cykler tur, så vælg områder der ikke er overrendte og hold stadig to meters afstand til andre.

– Lad så vidt muligt være med at røre ved ting, som andre også kan have sat hænderne på. Det gælder offentlige legeredskaber, borde/bænke, offentlige motionsredskaber m.v.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *