Kolding Netavis

En stramning af våbenloven løser ikke problemerne i psykiatrien

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), retsordfører, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Selvfølgelig kan det give mening at se våbenlovgivningen igennem efter det tragiske skyderi i Fields. Men stramninger af våbenloven løser ikke de omfattende problemer, som vi ser i psykiatrien, og som hændelsen var en ultimativ konsekvens af årtiers besparelser i psykiatrien.

I Fields-sagen så vi, at den syge, unge mand havde prøvet at få hjælp i et halvt år før skyderiet. Vi ved ikke, om hjælpen kunne forhindre den tragiske sag, men ingen hjælp gør slet ikke.

En rapport fra Regionerne og Retspsykiatrisk Klinik under Justitsministeriet viser, at i 13 sager om drab og drabsforsøg, hvor mennesker med sindslidelser var indblandet, kunne 11 af dem have været undgået. Hvis altså behandlingen havde været tilstrækkelig.

Derfor skal vi have hurtigere og bedre hjælp i psykiatrien, og ikke mindst mere hjælp efter behandlingen, hvor mange oplever ledighed, ensomhed og marginalisering. Stramninger af våbenloven skal ledsages af overvejelser om, hvordan vi bedst styrker psykiatrien med flere ressourcer, midler og tilbud.

Vi kan ikke være andet bekendt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel