Kolding Netavis

En bagside af medaljen ved hjemmearbejde

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Annette Godsvig Laursen, formand for HK Stat Sydjylland, Matrosvænget 187, 6700 Esbjerg.

Corona-nedlukningen har givet mange smag for hjemmearbejde, også blandt medlemmerne i HK Stat Sydjylland. Faktisk viser en undersøgelse, HK har fået lavet, at mere end hver tredje statsansatte HK’er ville foretrække at arbejde hjemme størstedelen af sin arbejdstid.

Jeg er helt enig i, at hjemmearbejde har fordele. Ro til fordybelse, mindre transporttid og bedre work-life-balance kan være nogle af dem.

Men der er også en bagside af medaljen, som vi bliver nødt til at tage dialogen om, før vi kaster os ud i det grænseløse arbejdsmarked. For hvad sker der, hvis man arbejder hjemmefra 4-5 dage om ugen, mens man har kolleger, der er på kontoret hver dag? Bliver man stadig set som en nær kollega? Får man et tæt nok samspil med chefen? Hvordan står man under lønforhandlinger, når der skal uddeles spændende arbejdsopgaver, eller hvis der skal ske afskedigelser?

Der ligger en stor opgave i at understøtte den nye udvikling og sørge for, at alle bliver ved med at føle sig som en del af arbejdspladsen og bliver stillet lige, uanset hvor de arbejder fra. Vi må sikre sammenhængskraften på arbejdspladserne. Som lokalformand for de statsansatte HK’ere tager jeg den opgave meget seriøst. Vi vil i HK have skarpt fokus på, at arbejdsgiverne gør det samme.

Nedlukningen har startet en spændende udvikling, som på nogle måder også er et eksperiment. Vi må sammen forsøge at styre udenom faldgruberne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *