Kolding Netavis

DSB vil forhindre dette nytårsaften

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

DSB oplyser, at der vil være alternative muligheder for, at købe billetter.

DSB’s udendørs automater vil senest klokken 18 være lukket ned den 31. december, og det forventes, at alle automater er genåbnet i løbet af den første dag i det nye år. Det berører blandt andet også billetautomaterne på stationerne i Vamdrup, Lunderskov og Kolding.

De lukkede automater vil være udstyret med skilte, der informerer om de alternative muligheder, kunderne har for at købe billetter. Det er fortsat muligt at benytte de indendørs billetautomater, Rejsekort eller DSB App, hvor man kan købe billetter samt bestille og afhente gratis pladsbilletter.

Desuden kan man købe billetter på DSB.dk, i 7-Eleven butikkerne på stationerne. På Kolding Banegård er 7-Eleven åbent den 31. december fra klokken 07-17 samt 1. januar klokken 10-23.

DSB’s informationschef Tony Bispeskov forklarer, at lukningen af automaterne er den rigtige løsning, fordi den skaber færrest gener for kunderne:

-Vi er nødt til at lave denne kontrollerede nedlukning af automaterne, hvis vi skal undgå det omfattende hærværk, der kan sætte automaterne ud af spillet i en længere periode, siger han i en pressemeddelelse.

Fakta

En ny billetautomat koster 250.000 kr.

Med lukningen af automaterne har DSB minimeret hærværket.

Omkring nytåret 2007/2008, som var det sidste år, inden DSB begyndte at lukke automaterne, ødelagde hærværksmænd 47 automater.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel