Kolding Netavis

Denne parasit kan være livsfarlig for din hund

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Hundeejere har større risiko for flåtbid, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når man færdes i naturen. Pressefoto.

Den farlige sygdom hjertelungeorm spreder sig i øjeblikket blandt hunde i Danmark, da parasitten primært smitter om foråret, når temperaturen stiger. Hundeejere bør derfor være ekstra opmærksomme på deres hunds adfærd, da hjertelungeorm kan forårsage alvorlige skader på hundens organer, advarer chefdyrlægen hos AniCura.

Med forårets ankomst øges risikoen for, at vores firbenede venner smittes med den livsfarlige sygdom hjertelungeorm, som ofte blusser op i foråret. Derfor bør hundeejere være særligt opmærksomme under gåturene, da hjertelungeorm smitter, når hunde spiser eller slikker på en inficeret snegl. Parasitten spredes herefter gennem hundens afføring til områdets snegle, hvilket udgør en risiko for andre hunde, forklarer en af landets største grupper af dyrehospitaler, AniCura.

Det er en smitsom sygdom, der kan forstyrre kroppens evne til at pumpe blodet rundt, hvilket kan have alvorlige konsekvenser for hundens organer. Det er derfor vigtigt at opdage parasitten tidligt, da ormene kan forårsage varige men på hjerte og lunger – og i værste fald resultere i, at hunden bliver så syg, at den ikke overlever, fortæller Hanne Friis, chefdyrlæge hos AniCura Danmark, i en pressemeddelelse.

Symptomer på hjertelungeorm kan inkludere hoste, træthed, blødning fra sår og maveproblemer, da larverne vandrer gennem kroppen og op til lungerne, hvor de hostes op. Disse symptomer kan være tegn på, at din hund er smittet med hjertelungeorm. Det kan dog gå adskillige måneder fra smitteøjeblikket, til de første symptomer viser sig.

Hjertelungeorm har hidtil været mest udbredt i Københavnsområdet og Nordsjælland, men tilfælde er også blevet fundet på Fyn og i Jylland. Derfor anbefaler Hanne Friis, at man kontakter sin dyrlæge ved den mindste mistanke om hjertelungeorm.

Symptomer på hjertelungeorm

• Hoste
• Åndenød eller hurtig vejrtrækning
• Nedstemthed
• Pludselige ændringer i adfærd eller balanceevne
• Overdreven blødning fra selv mindre sår
• Opkast og diarré
• Nedsat udholdenhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel