Kolding Netavis

De går fra eksamen og direkte ud i job

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Lena Pohl er en af de nyuddannede produktionsteknologer, som er netop er blevet færdige hos IBA Erhvervsakademi Kolding og er gået direkte videre i job. Foto: IBA Kolding.

Virksomhederne vil rigtig gerne skrive kontrakt med de nyuddannede produktionsteknologer. Det viser sig igen i forbindelse med sommerens dimission, hvor der er rift om de unge.

Mens det seneste hold af nyuddannede produktionsteknologer kan takke for deres eksamensbevis, så kan også IBA Erhvervsakademi Kolding gøre regnestykket op. Og det er et positivt ét af slagsen. For alle på holdet er nemlig gået ud i job efterfølgende.

Der er med andre ord rift om de unge, der typisk får job i en industrivirksomhed som for eksempel projektleder, konstruktør, produktionsplanlægger, driftsleder eller produktudvikler.

-Vi kunne afsætte endnu flere produktionsteknologer, hvis vi havde flere af dem. Jeg har to-tre jobs på hånden fra virksomheder, der har henvendt sig direkte til os for at høre, om vi kan skaffe kontakt til en produktionsteknolog, fortæller lektor Søren Schack Hansen, som underviser de kommende produktionsteknologer hos IBA i Kolding.

Han har undervist på uddannelsen, siden den blev oprettet på IBA i 2015, og interessen for de færdiguddannede har længe været høj.

-Af dem, som blev færdige i fjor, har flere allerede skiftet job en-to gange, fordi de bliver headhuntet af andre virksomheder, forklarer Søren Schack Hansen i en pressemeddelelse.

Han vurderer, at interessen har flere årsager.

-For det første har vi et ganske ophedet arbejdsmarked i disse år. Og for det andet er produktionsteknologerne i høj kurs, fordi de har så mange strenge at spille på. Uddannelsen er bred, så de nyuddannede kan bidrage i hverdagen indenfor mange brancher, fortæller Søren Schack Hansen og tilføjer:

-Nogle arbejder for eksempel med Lean-værktøjer, andre bidrager til driften og det daglige flow, og nogle arbejder med konstruktion. De har en virkelig bred vifte af kompetencer, som betyder, at de sammen med den enkelte virksomhed kan lægge en plan for, hvordan deres evner bliver brugt bedst – både til gavn for virksomheden og til gavn for de unge, som selvfølgelig også har deres egne forventninger til, hvad de gerne vil arbejde med.

IBA Erhvervsakademi Kolding har netop sagt farvel og tillykke til et hold på i alt ni færdiguddannede med uddannelsen Produktionsteknolog.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel