Kolding Netavis

Badehotellet: Nye overraskende bekendtskaber

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Sarah (Ella Hammarsten Liedberg). Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

I niende sæson handler det om sommeren 1945.

Nu får niende sæson af Badehotellet snart premiere.

I sidste sæson af Badehotellet var man under krigen i 1941. Nu er handlingen rykket til maj 1945, hvor der er fred, men ikke ro.

Danmark er atter frit, og Amanda kan endelig vende tilbage til hotellet, der de seneste fire år har været besat af den tyske værnemagt. Nu er tyskerne sendt tilbage, hvor de kom fra, og Amanda kan begynde at fjerne sporene efter dem i håb om, at stamgæsterne har mod på at holde endnu en sommerferie ved Vesterhavet.

Nye bekendtskaber

Det har de heldigvis. Alle er ivrige efter at lægge krigen bag sig og nyde befrielsen sammen med kære, gamle venner. Opholdet kommer også til at byde på nye, overraskende bekendtskaber, blandt andre kommer pigerne Frida og Sarah til at sætte markant præg på sæsonen på hver deres måde.

Ubesvarede spørgsmål

Men det skal snart vise sig, at selv om lysten er stor til nu endelig at få lov til at se fremad, er ubesvarede spørgsmål fra de fem besættelsesår med som en del af bagagen. Noget, der ikke bare lader sig ignorere og skylle ned med et glas kold hvidvin i strandkanten.

For hvem gjorde hvad under krigen? Hvem hjalp tyskerne? Hvem tjente penge på dem? Hvem så passivt til? Hvem gjorde modstand?

Så midt i den berusende befrielsessommer er det også opgørets tid. Og det kommer ikke til at gå stille for sig. Som Storm P. lakonisk bemærkede i dagene efter befrielsen: ”Så fik vi endelig fred. Nu mangler vi bare ro”.

Der er premiere på Badehotellet 2022, der består af fem afsnit, søndag 6. februar på TV 2 PLAY og mandag 7. februar på TV 2.

Se trailer og billeder nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel