Kolding Netavis

Arkitekturens Dag

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Nyt og gammelt byggeri i Christiansfeld. Domea/Pressefoto.

Kom til Arkitekturens Dag i UNESCO-byen Christiansfeld.

I år er det gode boligliv og fællesskab i fokus på Arkitekturens Dag, der vil blive markeret med fremvisning og fortællinger om arkitektur i hjertet af Christiansfeld. Det sker mandag den 5 oktober klokken 15 med mødested på kirkepladsen ”Grev Zinzendorf’s Plads” ud for Nørregade 14.

Efter en velkomst vil de fremmødte blive delt op i tre hold og rotere mellem tre stationer:

1) Domea og Boligforeningen Kolding-Christiansfelds nye boligbyggeri og ombygning af tidligere Christiansfeld Skole
2) Enkehuset og
3) Kirkepladsen ”Grev Zinzendorf’s Plads”.

– Det er en helt enestående chance for at se og høre om at bo, bygge og renovere boliger i en UNESCO by, der er et kvart årtusinde. Om hvad de gamle fredede rammer kan give til det nutidige og aktive boligliv, fortæller arkitekt Neel Gotthardt fra Christiansfeld Centret i en pressemeddelelse.

Formand for Boligforeningen Kolding-Christiansfeld Allan Aistrup og driftsleder i Domea og Peder Lund Jensen fortæller om, hvilke tanker de havde omkring at skulle renovere en gammel skole til boliger og bygge nyt i den gamle UNESCO-by.

Hvad var det, der tiltrak dem? Og hvilke fordele og udfordringer så de ved at bygge nyt, der skulle indpasses i byens arkitektur og lave gennemgribende restaureringer for at skabe nutidssvarende boliger?

Enkehuset

Ved Enkehuset vil beboer Ida-Marie Müller være vært i hus og have. Til inspiration til hvordan man kan indrette sig i det gamle Enkehus fra 1780, vil Ida-Marie Müller vise rundt i sin egen lejlighed og fortælle om hvilke fællesskaber, man kan blive en del af både i Enkehuset og i byen.

På kirkepladsen vil arkitekt Neel Gotthardt fortælle om, hvordan byens arkitektur afspejler Brødremenighedens liv, og hvor inspirationen til arkitekturen i byen kommer fra. Christiansfeld har en hel unik arkitektur. Og denne er netop det ene kriterie for, at Christiansfeld er kommet på UNESCOs verdensarvsliste.

Arrangementet begynder kl. 15. Deltagerne deles op i tre hold. Der er afsat 15-20 minutter til hvert sted. Til sidst er der fælles afslutning i boligkarreen ved den tidligere Christiansfeld Skole, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål.

På grund af Covid-19 vil der være begrænsning på antal af deltagere. Tilmelding derfor nødvendig efter først til mølle princip til Christiansfeld Centret på tlf. 7979 1773 senest 2. oktober.

Arrangementet er gratis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *