Kolding Netavis

Åbent brev til udvalget i Børn- og Uddannelse: Glem nu ikke de mindste børn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Mette Voss. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Mette Voss, pædagog og tidligere medlem af byrådet, Låsbygade 44, 2., 6000 Kolding.

Lige nu oplever jeg et fokus på skolebørn og de unge og hjælpen dertil – og ja, det skal der være, men glem nu ikke de mindste børn.

Udgiften til specialområdet stiger fortsat. Behovet for ekstra hjælp til det enkelte barn, bliver i den grad tydelig, når barnet når skolealderen, men behovet starter ikke bare der.

Vi ved fra forskning at en tidlig indsats batter – det koster nu, men det vil være med til, at barnet får den hjælp og færdigheder til at klare sig selv på sigt og dermed blive en ressource i voksenlivet.

Gode vuggestuer og børnehaver spiller en helt afgørende rolle i forhold til børns tidlige læring og udvikling. Det er et område, der skal løftes, så de børn, der har brug for en specialplads, hvor mulighed for social læring er til stede og hvor det rette personale, kan være med til at støtte barnet i den bedste udvikling, også kan få en plads.

Forudsætningen for dette arbejde, er et godt, trygt og stimulerende børneliv med ordentlige normeringer og uddannet personale. Alle børn skal gennem leg og læring udvikle kompetencer og udfordres personligt, sprogligt og motorisk. Det kræver, at der er uddannede voksne nok i daginstitutionerne.

Jeg håber, at det nuværende Børn- og Uddannelsesudvalg, vil prioritere dette, så vi fortsat holder fast i visionen ”Det gode børne- og ungeliv”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *