Kolding Netavis

13 plejehjem får besøg af omsorgsklovnen Gummitud

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Gummitud besøger 13 plejehjem i kommunen. Pressefoto.

Samtlige plejehjem i Kolding Kommune – 13 i alt – vil i de kommende uger få besøg af omsorgsklovnen Gummitud.

Det første besøg finder sted tirsdag den 6. september på plejehjemmet Vesterled i Ødis.

At plejehjemmene kan få besøg af Gummitud skyldes, at formanden for Seniorudvalget i Kolding Kommune, Søren Rasmussen fra Dansk Folkeparti, i forbindelse med budgetforliget fik afsat 20.000 kr. til formålet i 2022 og de kommende tre år. Det betyder, at omsorgsklovnens besøg er uden udgift for det enkelte plejehjem.

I 2016 var Gummitud også rundt på de kommunale plejehjem for at snakke med de i alt ca. 600 beboere. Søren Rasmussen var selv til stede ved et af besøgene, og derefter var han ikke i tvivl om, at der skulle skaffes økonomi til, at omsorgsklovnen kunne vende tilbage.

-Det var en rørende oplevelse at se, hvordan de ældre reagerede. Der er ingen barrierer, det er bare en glad person, som kommer med en sjov og anderledes måde at skabe forbindelse på, lyder det fra Søren Rasmussen.

Besøgene på de 13 plejehjem sker i et samarbejde med foreningen Hospitalsklovne Trekantområdet, som har givet tilsagn om at træde økonomisk til, hvis de 20.000 kommunale kroner ikke slår til. Det hænger sammen med, at Gummitud også er hospitalsklovn med to arbejdsdage om ugen på børneafdelingen Sygehus Lillebælt Kolding og ansat af foreningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel