Kolding Netavis

11.300 bilejere i Region Syddanmark betaler udestående hos Skattestyrelsen

11.300 bilejere i Region Syddanmark har betalt deres gæld til Skattestyrelsen. Foto: Skattestyrelsen.

Regninger, der ikke bliver betalt, bliver oversendt til politiet, der kan klippe nummerpladerne.

I en periode på omkring 18 måneder har Skattestyrelsen udsendt godt 11.300 varslingsbreve til bilejere i Region Syddanmark med forfalden motorgæld. Varslingsbrevene har fået bilejerne i regionen til at betale motorgæld til staten på 29,7 millioner kroner, oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Over hele landet har 50.000 bilejere siden foråret 2019 modtaget såkaldte varslingsbreve fra Skattestyrelsen, om at de mangler at betale motorafgifter som fx vægtafgift eller grøn ejerafgift. Varslingsbrevene minder om, at ubetalt gæld kan forårsage, at sagen i sidste ende sendes videre til politiet, der kan klippe nummerpladerne på bilen. Rykkerbrevene har i perioden ført til, at bilejerne på landsplan har betalt motorgæld for i alt 130 millioner kroner.

– Vores opgave er at sikre, at folk betaler, hvad de skylder til fællesskabet – hverken mere eller mindre. Det gælder også bilejerne. Vi startede derfor en fokuseret manuel indsats sidste år for at få borgere og virksomheder til at betale deres ubetalte regninger. Og vi kan se på tallene, at indsatsen virker, siger Peter Thorgaard, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

En del bilejere mangler dog stadig at betale, og Skattestyrelsen opfordrer derfor til, at man får betalte sine ubetalte regninger – i værste fald risikerer man, at politiet klipper køretøjets plader.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *