Kolding Netavis

VM i Qatar 2022 præmiepulje: Hvor meget vinder verdensmestrene?

Betalt indhold
By Betalt indhold

SPONSORERET INDHOLD: ARTIKLEN INDEHOLDER KOMMERCIELLE LINKS

Fodbold er en god forretning. I hvert fald for de dygtigste fodboldspillere.

For fire år siden var præmiepuljen ”kun” på 400 millioner dollars. Det internationale fodboldforbund har samlet set en præmiepulje på 440 millioner dollars, som uddeles blandt de 32 deltagende nationer ved verdensmesterskabet.

Netop de 32 hold fik hver især 1,5 millioner dollars blot for at kvalificere sig til verdensmesterskabet.

Vi kigger på selve præmiepuljen nedenfor.

Vinderen får 42 millioner dollars

Det vindene landshold får 42 millioner for at vinde VM-finalen. Præmien var på 42 millioner tilbage i 2014. Dernæst blev den reduceret til ”kun” 38 millioner dollars, som Frankrig vandt ved VM i Frankrig i 2018. Nu er præmien til vinderen altså oppe på 42 millioner igen. Selve præmiepuljen kommer fra de fortjenester, som det internationale fodboldforbund indhenter ved at organisere turneringen.

Netop Frankrig er et af de mest værdifulde fodboldlandshold i verden. De overgås kun af England og Brasilien. Der er en enormt stor forskel på, hvad en spiller koster i den danske lige, og hvad Kylian Mbappé koster. 100 millioner danske kroner, dette er arbejdsprisen på Gustav Isaksen, mens Kylian Mbappé har en samlet markedsværdi på 150-160 millioner EUR.

Danmark fik 9 millioner dollars

Mange danskere var skuffede over, at landsholdet ikke gik videre fra gruppespillet. Der var høje forventninger til Kasper Hjulmands hold med blandt andet Brøndbys Daniel Wass, Christian Eriksen og andre store navne. De tabte til blandt andet Frankrig i gruppespillet.

I første omgang var det altså skuffede landsholdsspillere, som rejste hjem efter gruppespillet. De kunne dog være godt tilfredse med sine lønninger. Hvert hold, som røg ud i gruppespillet, fik 9 millioner dollars hver. Det vil sige, at det danske fodboldlandshold fik 9 millioner dollars for at nå til gruppespillet.

Nu skal Danmark snart i gang med at spille EM-kvalifikationen. Danmark er i gruppe med Finland, Slovenien, Kasakhstan, Nordirland og San Marino. Her går de to bedste hold videre til EM, og det forventes helt bestemt at Danmark vil kvalificere sig. De skal nu bevise sig selv igen overfor resten af Danmark, efter det ikke gik så godt ved VM i Qatar.

De 16 sidste hold

De 16 hold, som gik videre til knockout-kampene, vandt forskellige beløb, alt efter hvor langt de nåede. USA, Senegal, Australien, Spanien, Japan, Schweiz og Sydkorea, som røg ud i 16-delsfinalerne, fik 13 millioner dollars hver.

Et hold som Spanien skuffede enormt meget hjemlandet, da de røg ud til Marokko i 16-delsfinalerne. Dog kunne de altså være godt tilfredse med at sikre sig en præmie på 13 millioner dollars, som de vil få af det internationale fodboldforbund. Brasilien, Holland, Portugal og England, som røg ud i kvartfinalerne, fik 17 millioner dollars hver.

Det hold, som ender på fjerdepladsen får 25 millioner dollars, mens tredjepladsen får 2 millioner ekstra. Altså få turneringens bedste hold 27 millioner dollars. Sølvinderen vil få 30 millioner dollars, og vinderen ender som sagt op med en præmie på 42 millioner dollars. Dermed er der stor forskel på, hvad Frankrig og Argentina får, alt afhængigt af hvem der vinder den kamp.

Prisen for at vinde den gyldne støvle

Der tales altid en del om den gyldne støvle ved VM. Altså den spiller, som scorer flest mål. Her er der dog ikke umiddelbart tale om en præmie med penge. Spilleren vinder æren og det flotte trofæ. I forbindelse med VM i Qatar dyster især Lionel Messi og Kylian Mbappé i kampen om at score flest mål ved verdensmesterskabet.

Det får spillerne

Husk at der er tale om penge, som gives til landsholdet. Altså til selve forbundet bag fx Frankrig, og de forskellige landshold kan have regler i forhold til, hvordan de betaler spillere, staben osv. Eksempelvis i Danmark er der regler for mulig bonus. Det danske fodboldlandshold får bonus får sejre og uafgjorte opgør. Desuden kan en spiller nogle gange få bonus for at score mål.

Hvor mange penge har Lionel Messi?

Messi kan altså blive betydeligt rigere ved at vinde VM-finalen mod Frankrig sammen med resten af Argentina. Den argentinske troldmand havde en nettoværdi på 400 millioner dollars i 2021. Dog er der tale om spekulationer, da ingen ved helt præcist, hvor mange penge den argentinske angriber tjener.

Dog vides det, at Messi er en af de sportsudøvere, som tjener flest penge. I 2019 havde han en indkomst på 127 millioner dollars. Desuden samarbejder Messi med Adidas, Pepsi, Gillette, og Turkish Airlines, som alle har ført til lukrative aftaler. Alt dette har bidraget til at Messi og co. bor i et slot i Paris. Det har en værdi på 41 millioner dollars, som ligger i udkanten af den franske hovedstad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel