Kolding Netavis

Vindmøller! Hvor er den brede lokale opbakning?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Tobias Jørgensen (V). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

For knap 10 år siden, fik byrådet lagt snakken om vindmøller i graven, troede jeg. Dengang kunne vi politisk konstatere, at der ikke kunne skaffes lokal opbakning til vindmøller i Kolding kommune. Debatten dengang trak ud, og flere mennesker fik frarøvet deres nattesøvn, da planerne både skabte utryghed omkring de sundhedsmæssige konsekvenser, og forhindrede salg af boliger og udvikling i lokalområderne.

Nu er den gal igen, udviklere ønsker at opstille vindmøller flere steder i vores kommune, endda vindmøller der er meget højere end de der blev varslet tilbage i tiden. Heldigvis fik vi sagt fra i tide til møller i baghaven ved Koldings nye bydel i Vonsild, men der arbejdes seriøst med opstilling af fire kæmpe vindmøller i Farris, og rygterne vil, at der er flere projekter på vej i vores kommune.

Lad os nu være fornuftige og ikke begå den fejl, at lade os forblændes af projekter, der trækkes ned over hovedet på os i ”den grønne omstillings” navn.

Kæmpevindmøller hører ikke til i vores kommune, for vi går på kompromis med vore egne politiske generelle principper, der siger; ”Vi anerkender at større VE-anlæg påvirker lokalområdet. Etablering af større VE-anlæg skal derfor ske i samarbejde med lokalområdet og give noget til lokalsamfundet, så der skabes en bred lokal forankring og opbakning.”

Der kommer ikke en bred lokal forankring til vindmøller i Kolding kommune, befolkningstætheden er for høj, og derfor egner vores geografi sig ikke til disse, så lad fornuften sejre, drop fatamorganaet om blå himmel, vindmøller der drejer og glade børn der flyver med drage.

Folk vil ikke have vindmøller i baghaven, for deres ejendomsværdi falder, møllerne støjer og giver i nogen tilfælde lysglimt ind i dagligstuen hos både dig og din nabo.

Jeg er med på, at man kun ejer udsigten til sin egen hæk, men de sundhedsskadelige konsekvenser ved lys- og støjforureningen, samt de psykiske belastninger de mennesker der bor i lokalområdet udsættes for, det kan vi ikke være bekendt.

Derfor en opfordring til resten af mine kolleger i Kolding byråd, drop nu fremtidige tanker om vindenergi, og sats på andre former for vedvarende energi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel