Kolding Netavis

Vil bestemme: Men vil ikke have besvær eller udgifter

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Banedanmark vil bestemme, men vil hverken have besvær eller udgifter på udsmykningen af viadukten.

Viadukten i Østergade i Vamdrup indgår i planer om kunstnerisk udsmykning. Efter et møde står det dog nu klart, at Banedanmark hverken vil have besvær eller udgifter i forbindelse med udsmykningen. Men Banedanmark forbeholder sig retten til at bestemme, skriver netavisen Sebro Press.

Banedanmark gjorde det også ifølge Helge Paulin det på mødet klart, at der bliver ingen belysning i viadukten uden godkendelse af dem.

Det er i hvert fald sådan de seneste officielle udtalelser til pressen i sagen fra formanden for Vamdrup Byforum, Helge Paulin, kan tolkes.

Men det skulle ikke betyde, at lysplanen opgives. Tværtimod. Der er allerede indkaldt til nyt møde igen 13. december. Og denne gang ved viadukten med deltagelse af arkitekt og el-installatør med flere. Det sker for også at komme rundt om de praktiske ting, lyder det videre fra formanden for byforum, Helge Paulin. Udgangspunktet er en lysinstallation, der lavet på en lignende viadukt i Bramming.

Banedanmarks holdning til lysplanerne i Vamdrup betyder, at kommer der en belysning, så kommer Kolding Kommune alene til at stå som ansvarlig for lyset. Pengene til belysninger mener Helge Paulin kan søges hos Kolding Kommunes pulje for ”Kunst i det offentlige rum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *