Kolding Netavis

Venstre siger tak til investorerne og Kolding IF

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kolding Stadion. Pressefoto.

Læserbrev af Jakob Ville (V), Chr. Winthers vej 17, Seest, 6000 Kolding og Ole Martensen (V), Bellevuegade 10, 6000 Kolding.

Svar til Jonathan Dyring Løvboms læserbrev ”Nej tak til kommunale kroner i stadionprojektet”.

Tirsdag den 30. august skrev Jonathan Løvbom (Radikale Venstre) et læserbrev, hvor han redegjorte for radikales holdning til ikke at bruge kommunale skattekroner til et stadionprojekt.

Kære Jonathan.

De seneste 4 år har der været arbejdet intensivt for at Kolding i fremtiden kan bryste sig af et tidssvarende stadion.

Der er brugt + 15 millioner til at flytte og etablere nu Danmarks måske bedste atletikanlæg i Seest, samt nye og bedre faciliteter til cricket. Begge som en del af den samlede plan for fremtidens stadion.

Nye lysmaster er etableret, som er designet til at være en integreret del af fremtidens stadion.
Masterplanen er udarbejdet og designet af arkitekter, betalt af Kolding IF´s investorer og Kommunen.

Ønsket var til at starte med at det var et kommunalt ejet projekt, men det var der ikke penge til og Kolding IF, blev bedte om at finde medinvestorer til projektet.

Nu står Kolding IF og deres investorer med en gave i hånden på hele på 66 millioner, altså 2/3 af de samlede udgifter til 1. etape, som er til ny hovedtribune modsat nuværende hovedtribune.

Disse driftige erhvervsfolk, som gerne bidrager til kulturen i Kolding i forbindelse med f.eks. Light festival, KIF Håndbold og andre kulturelle begivenheder, står nu klar, med en aldrig set før, håndsrækning til vores by, for at vi i en by af Koldings størrelse kan få det stadion, som byen fortjener.

Der er ingen i denne dialog, som har nævnt at hele det kommunale bidrag skal udbetales i morgen eller for så vidt næste år. Det man gerne vil, er at få en tilkendegivelse fra byrådet, på at vi vil være med i projektet, ikke hvornår pengene skal falde.

Og Jonathan. Kolding er ikke kun et herrehold, KIF er repræsenteret i den bedste kvindelige række i Danmark, og et stort aktiv i den eksplosive udvikling kvindefodbolden er i.

Og Jonathan. Det samlede stadionprojekt er jo ikke kun tiltænkt fodbold. Det er koncerter, store arrangementer, klubtilbud til foreninger og i det hele taget et samlingspunkt for byen. Selv en børnehave i nuværende tribune, har vi hørt omtalt som en mulighed.

Et stadion er en investering i fremtiden og vi siger ”tak for gaven” til Kolding, med adresse til afsenderne Kolding IF og deres investorer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel