Kolding Netavis

Unge samles om undergrundsfestival

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Torsdag åbner festivalen, Det Gyldne Liv, som for fjerde år samler musikere, kunstnere og publikum til tre dages koncerter, kunstinstallationer, talks og meget mere.

Det myldrer med unge mennesker på Råværket på Esbjergvej i Kolding i disse dage. Festivalen, Det Gyldne Liv, slår nemlig dørene op på torsdag. 40 frivillige knokler derfor med at få de sidste detaljer klar inden festivalens åbning torsdag kl. 16, oplyser festivalen.

– Det er efterhånden blevet en selvfølge, at vi løber rundt lige indtil sidste øjeblik, men vi ved, at vi nok skal nå det. Og et par års erfaring betyder også, at vi bruger mere tid på detaljer, der gør festivaloplevelsen unik, frem for at få styr på de grundlæggende ting, siger Anton Thomsen, der er en af arrangørerne af festivalen.

Det er fjerde år, at festivalen finder sted, og igen i år forventer arrangørerne bag at kunne tiltrække publikum fra hele landet.

– Udover lokale fra Kolding, har vi besøgende helt fra Nordjylland og Hovedstadsområdet, som kommer på grund af vores program og stemningen, siger Anton Thomsen, og understreger, at der i år er stort fokus på scenografien på pladsen rundt om Råværket.

– Vi har allieret os med installationskunstnere og byggekyndige for at gøre pladsen, som vores gæster opholder sig på imellem koncerterne mere livlig. Derudover har flere lyskunstnere været med til at gøre vores hovedscene mere særpræget og unik.

Mere end bare en musikfestival

Det er foreningen Gylden Booking fra Kolding der i samarbejde med foreningen Røde Himmel fra Odense, der arrangerer festivalen, som ud over koncertoplevelserne også byder på live-radio, talks og workshops.

– Vi har flere års erfaringer med festivalen, og derfor har vi nu overskud til at arbejde med flere udtryk for at gøre oplevelsen endnu mere speciel for vores gæster. Derudover har vi også haft samarbejder med bl.a. spillestedet Loppen i København, Engelsholm Højskole og Sonic College i løbet af hele året for at udbrede gør-det-selv kultur, som er helt fundamentalt for os, siger Anton Thomsen.

Festivalen tæller mere end 50 frivillige og støtte fra Kolding Kommune, Kulturregion Trekanten og Cold Stores Fonden er med til at billetprisen er på bare 150 kroner.

– At der er så god opbakning til dét, vi laver, beviser for mig, at vi taler ind i nogle vigtige samfundstendenser, hvor frivillighed, ungdomsfællesskaber og skaberlyst er i højsædet, siger Andreas Stokkendal, der har været ansvarlig for fundraising til festivalen. Ifølge ham betyder støtten, at alle optrædende på festivalen bliver betalt.

– Det er en kæmpe personlig sejr for mig. Hvis vi vil være en platform for undergrundskunst og –kultur, skal vi også understøtte den, når vi kan.

Festivalen finder sted på Råværket på Esbjergvej 108 i Kolding. Festivalen slutter på søndag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *