Kolding Netavis

Udvikling af Kolding Havn eller mangel på samme

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Knud Erik Langhoff (C), borgmesterkandidat, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Du kender sikkert de tre aber, altså aberne, der er afbilledet med hænderne dækkende henholdsvis ørene, munden og øjnene. Det er for at de ikke skal ”høre noget ondt, tale noget ondt, eller se noget ondt”

Den politiske udgave af de tre aber er en kommission/et dialogforum. Når politikkere ved, at de har at gøre med en varm kartoffel og ikke ønsker at blive skældt ud for at tage en forkert beslutning, tager de ingen beslutning overhovedet, men nedsætter i stedet en kommission/et dialogforum. Og netop det, har byrådet i Kolding gjort, hvad angår ejerstrategien for Kolding Havn. En sådan ”både-og-hverken-eller-løsning” kan hverken kommunens borgere eller havnens virksomheder være tjent med.

Borgerne får ikke mulighed for at få den kæmpe økonomiske gevinst, der ligger begravet i kommende byggeretter på Kolding Havn, og virksomhederne efterlades i en fuldstændig uholdbar situation, hvor de ikke ved om de er købte eller solgte. Den indgåede aftale efterlader desværre rigtig mange uafklarede spørgsmål.

Spørgsmål der simpelthen bør besvares, for at borgerne og virksomhederne kan få det fulde udbytte af havneområdet.

Det Konservative Folkeparti vil gennemføre en holdbar løsning for alle, en løsning, der ikke efterlader virksomhederne i den uholdbare situation. Vi vil ikke have et gult interesseområde, hvor ingen reelt ved hvad der skal ske, vi vil have et rødt og et grønt område, hvor der er klar afgrænsning. Afgrænsninger, der giver virksomhederne friheden til at forlænge kontrakter efter ønske, og områder hvor virksomhederne skal lukke ned hurtigst muligt, og give plads til byudvikling.

Konservative vil gennemføre nye normer for, hvilke virksomheder der fremover skal være placeret på Kolding Havn, og dermed midt i Kolding by. Vi vil være restriktive i vores valg af produkter der skal kunne omsættes på Kolding Havn, der i fremtiden ikke skal fremstå som en losseplads. Det vil være godt for kommunens borgere og det vil være godt for langt de fleste virksomheder på havnen – men ikke alle, det erkender vi. Til gengæld vil de vide præcist, hvad de kan regne med og helt ærligt; alt andet er også uansvarligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *